Visa utbildning.se som: Mobil

Recept på semmelkladdkaka

Recept på semmelkladdkaka

All kärlek går via magen, eller hur? Snart är det äntligen dags för fettisdagen! Så varför inte överraska dina medarbetare med den här smarriga semmelkladdkakan? Den kommer garanterat bli en succé!

Semmelkladdkaka

150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
120 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg

Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt  smält smör, ägg och riven mandelmassa och rör i hop till en smet. Häll över i en smord form med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). Grädda mitt i ugnen, 180 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur kladdig du vill att semmelkladdkakan ska vara. Låt svalna. Serveras kylskåpskall med vispad grädde.

Inspirationen till receptet kommer från duktiga Victoria Riis på matplatsen.se

Senast uppdaterad: 08 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-16

Recept på glada medarbetare

Klockan närmar sig tre på eftermiddagen och energinivån på arbetsplatsen börjar långsamt sina. Nu är det lätt att ta till det tunga artilleriet i form av läsk, godis och annat smarrigt. Men efter ett snabbt och sockrigt lyckorus följer oftast en ännu större energi-dipp. Vi vill dela med oss av utbildning.se:s bästa och faktiskt ganska nyttiga kl. tre-räddare som garanterat är recept på glada medarbetare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-01-03

Julens godaste saffranskladdkaka

Är det din tur att ha fredagsfika? Imponera på kollegorna med utbildning.se:s absoluta favorit i juletider!  Den här snabba, kladdiga och smaskiga saffranskakan är inte bara lätt att baka, den gör dig lätt till årets bagare och medarbetare. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-05-31

5 tecken på en dålig företagskultur

Söker du nytt jobb? Vill du veta om du kommer att trivas på den nya arbetsplatsen? Här är 5 varningstecken på en dålig företagskultur att se upp med redan vid första intervjun.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-10-12

Kliv ur dramat – 4 sätt att minska konflikter på arbetsplatsen

Offer, Förövare eller Räddare - vilken roll hamnar du oftast i när det uppstår friktion på arbetsplatsen? Här är förklaringen till varför vi agerar som vi gör, och hur vi bryter oss ur destruktiva roller för att kunna minska onödiga konflikter.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-11-30

Så samarbetar du med kollegor du inte gillar – 6 tips 

De gör dig galen. Ändå är du tvungen att samarbeta med dem. Kollegorna som får dig att vilja slita ditt hår och gå långa omvägar för att slippa mötas i korridoren. Går det  verkligen att samarbeta väl med någon man har riktigt svårt för? Definitivt! Här är sex hjälpsamma tips för att göra din arbetsdag mindre frustrerande. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!