Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Future Learning Organisation

Future Learning Organisation gör ditt företag redo för framtiden

Att ha rätt kompetens för rätt arbete är förstås viktigt, men riktigt så enkelt är det inte idag. Enklare lär det inte bli, för att möta digitalisering och en allt snabbare utveckling behöver svenska företag anpassa sig till en arbetsmarknad där kunskapen oftare behöver uppdateras.

Lider Sverige av kompetensbrist? Enligt en undersökning som Manpower gjorde 2018 tycker 42 procent av svenska arbetsgivare att det är komplicerat att hitta människor med rätt kompetens. Konkurrensen om arbetare med rätt kompetens har hårdnat, speciellt inom IT- och programmeringsyrken där arbetsgivarna har svårt att fylla sina kompetensbehov. Enligt IT & Telekombolagen kommer det till 2020 saknas 70 000 arbetstagare med rätt egenskaper.

Svenska företag behöver trappa upp sin kompetensutveckling för klara den pågående digitaliseringen. Vi står inför nästa stora arbetsmarknadsförändring då AI och robotisering förväntas kunna automatisera processer som idag görs av människor. Den fjärde industriella revolutionen pågår just nu med digitalisering och ett samhälle där organisationens lärande är dess konkurrenskraft och medarbetarens kompetens en valuta. De senaste 50 åren har 88 % av företagen som utgör Fortune 500 blivit ersatta, och den förväntade livslängden på Fortune 500 blir allt kortare. För att kunna förbli relevant under kommande tjugo år kommer det behövas insatser på flera områden.

 

Framtidens lärande – idag

Det finns inga enkla lösningar på kompetensbrist. Investeringarna du gör idag ger dig bättre förutsättningar att skala upp din organisation och samtidigt hålla dina medarbetares kunskap uppdaterad. Det kommer innebära flera fördelar, men förutsätter ett helt nytt sätt att arbeta och utvecklas. Men grunden för denna reformering behöver läggas idag för att kunna ta del av fördelarna de kommande åren.

För att utveckla en lärande organisation som klarar kompetensskiftet finns det flera områden som behöver ses efter. Om du ska fokusera på några så har vi här listat de sex viktigaste för att bygga en lärande organisation.

  • Kultur som uppmuntrar till lärande
  • Medarbetare som vill, får och kan lära
  • Chefer som utvecklar medarbetares lärande
  • Lärande inbyggt i arbetet
  • Digitalt stöd för lärande
  • Organisation och arbetssätt för lärande

Vill du lära dig hur du framtidssäkrar dina medarbetares kompetensutveckling samtidigt som du förblir en konkurrenskraftig arbetsgivare? Då kan pionjären Johan Skoglöf och Future Learning Organisation hjälpa dig. Johan har över 25 års erfarenhet och har jobbat med stora företag som Ericsson, SEB och Scania för att nämna några.

Ta din organisation in i framtiden

Senast uppdaterad: 03 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenser för utvecklare

Med utbildning.se:s heta kompetenser tar vi återigen krafttag om arbetsmarknadens hetaste kompetenser. Nu har lotten fallit på systemutvecklare. Målet med vår undersökning är att kartlägga de mest önskvärda egenskaperna i arbetsgivarnas aktuella annonser. I 2018 års undersökning granskade ca 2 400 annonser.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-03

Topp 20: hetaste kompetenserna för utvecklare 2019

Vi har rotat oss igenom närmare 2 000 annonser för utvecklare och programmerare. Detta gör vi för att kartlägga de hetaste kompetenserna för utvecklare 2019. Det har hänt en hel del i årets lista jämfört med 2018, delvis på grund av att vi förfinat våra parametrar men också för att rollen som utvecklare verkar gradvis förändras.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-14

ABB förbättrar förutsättningarna för fler kvinnor inom teknikbranschen

Tekniska arbetsgivare har ofta svårt att jämna ut klyftan mellan antalet kvinnor och män. Att få fler kvinnor intresserade inom teknikyrken är ett sätt att motarbeta trakasserier och bana vägen för en mer jämställd bransch. Teknikföretaget ABB öppnar dörrar för kvinnor i slutet av sina tekniska utbildningar men i början av sina karriärer. Teknikbranschen anses ofta vara långt ifrån jämställd.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!