Visa utbildning.se som: Mobil

Agil projektledning

Wenell Management AB
Kort om utbildningen
2 dagar
14 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-02 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-04-02  
14 500 SEK
Malmö
2020-04-14  
14 500 SEK
Stockholm
2020-04-14  
14 500 SEK

Kursbeskrivning

Agil projektledning

projektledning

Scrum, Lean och andra agila angreppssätt har visat på stora framgångar de senaste 15 åren. Som namnet Agile antyder handlar det om att nå resultat snabbt under trycket av krav på snabbrörlighet och flexibilitet.

Agile är inte en utvecklingsmetod i sig utan snarare ett förhållningssätt; en uppsättning värderingar, attityder och principer.

Agila metoder, såsom Scrum, såg dagens ljus under 90-talet inom framförallt systemutvecklingsprojekt, men har sina rötter i teorier som går längre tillbaks än så. Allt fler har blivit nyfikna på Agila metoder och dessa börjar nu få spridning inom alla typer av projekt. Men det finns fallgropar! Så det gäller att fundera igenom vad som passar just dina projekts unika förutsättningar bäst och hur det ska integreras i er befintliga projektmodell.

Utbildningen ger dig fördjupad förståelse för agila metoder

Agil Projektledning är en koncentrerad basutbildning som ger dig en förståelse för vad Agile är och hur agila metoder, tekniker och principer kan integreras i er befintliga projektmetodik. Konkreta metoder och enkla praktiska verktyg som du kan börja använda direkt varvas med lite mer teoretiska resonemang om när de olika delarna passar bäst och hur de ska användas. Kursen ger dessutom en bra grund för dig som vill skaffa dig en agil certifiering.

Målet är att:

 • ge dig praktiska och enkla metoder för att bli mer flexibel (Agil) i ditt projektarbete
 • ge dig kunskaper om hur de agila metoderna fungerar och under vilka förutsättningar (vilka typer av projekt) de fungerar mer eller mindre bra
 • stärka dig i din roll som projektledare

Certifiering

Det finns även möjlighet att certifiera sig som Professional SCRUM Master och/eller PMI-ACP efter utbildningen. Båda kräver självstudier efter kursen och den senare kräver dessutom ytterligare 5 timmars utbildning vilka vi gärna hjälper dig att definiera/identifiera baserat på dina förkunskaper/förutsättningar.

Målgrupp

För dig som har grundläggande kunskaper i projektarbete och är nyfiken på hur Agile kan komplettera den ”traditionella” projektmetodiken. Du vill helt enkelt få in lite mer flexibilitet i dina projekt, samtidigt som du behåller strukturen.

I första hand riktar sig kursen till projektledare, delprojektledare och linjechefer, men alla som arbetar i eller med projekt kan tillgodogöra sig innehållet.

Vi rekommenderar att du har gått vår kurs Praktisk projektledning eller motsvarande grundutbildning i projektledning, gärna med några års erfarenhet av projektarbete.

INNEHÅLL

 • Agile och dess utveckling (Affärsnytta, Flexibilitet, Transparens)
 • Hantering av intressenter (Use case, User story)
 • Målformulering och prioritering (MoSCoW)
 • Visualisering (KanBan, Produktstruktur)
 • Organisering och roller i Agila projekt (Produktägare, m.fl.)
 • Planering (KanBan, Milstolpar/Etapper, Planning Poker)
 • Genomförandet (Velocitet, Stå-upp möte, Impediments)
 • Avslut och utvärdering (Retrospektiv, små avslut ofta)
 • Ledarskap (Coacha, Delegera och Motivera)

Form

Utbildningen är uppbyggd kring föreläsningar, grupparbete och diskussioner. Några av grupparbetena behandlar ett praktikfall från verkligheten.

Omfattning

2 heldagar, 16 timmar. Max 18 deltagare.

Investering

Pris: 14.500 kr exkl moms.

Kursledare

Kursledare är någon av våra anställda konsulter, som alla har omfattande erfarenhet som konsulter och kursledare. Just det faktum att våra lärare är anställda hos oss är något som våra kunder och kursdeltagare ser som den främsta förklaringen till vår genomgående höga kvalitet oavsett vem som leder utbildningen.

Certifikat

PMI-ACP

ACP står får Agile Certified Practitioner och är en certfiering framtagen av PMI som passar dig som arbetar med agila projekt. Med en PMI-ACP-certifiering har du kunskaper om många agila metodiker, såsom Kanban, Scrum, Lean, testdriven utveckling och extern programmering.

Läs mer om PMI-ACP

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 35 recensioner.

Sara B
(2)
Kursen var rörig. Grundläggande information som behövdes för förståelsen i början förmedlades i kursens senare del. Uppgifterna som är en viktig del under kursen var otydligt beskrivna.
Robin S
(5)
Supertrevligt bemötande. Proffsig kursledare och roliga utmanande uppgifter!! Rek kursen varmt för er de som är nyfikna på Agilt projektarbete. Viktiga och bra verktyg att ta med sig.
Kristian C
(5)
En mycket klok pedagogisk modell, där teori varvas med praktiska arbetsuppgifter som utförs i grupp. Smart att använda sig av ett gemensamt "påhittat" exempel istället för att kursdeltagarna hämtar ett verkligt.

Wenell Management AB

Wenell Management AB

Sedan 1 mars 2016 har vi inlett ett samarbete med Reco.se - en oberoende rekommendationstjänst på internet. Kursdeltagarna har möjlighet att ranka kursen på en femgradig skala samt att med egna ord beskriva sin upplevelse. Så här långt har över 850...


Läs mer om Wenell Management AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Wenell Management AB

Arenavägen 63, plan 9.
121 77 Johanneshov

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 35 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 765 recensioner.
Alla recensioner för arrangören