Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Automationstekniker

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
Egen takt
Nästa tillfälle: Kontinuerlig antagning - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Automationstekniker

För att kunna vara fortsatt konkurrenskraftiga automatiserar företag och industrier i allt större utsträckning. Detta har i sin tur skapat ett behov av kunnig person med kompetens att installera, driftsätta och utföra service och underhåll på den avancerade utrustningen.

Yrket som automationstekniker är brett och arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilken verksamhet man arbetar inom. Automationstekniker är en sammanfattande benämning. Vanliga arbetsuppgifter för automationstekniker är:

  • Installation, konfigurering och driftsättning av automationsanläggningar
  • Programmering av process- och maskinstyrsystem
  • Felsökning, service och underhåll av styr- och reglerutrustningar
  • Utvecklingsuppgifter och ta fram nya tekniska lösningar. Det kan gälla förbättring av befintliga anläggningar eller utveckling av nya anläggningar
  • Anställd hos företag som tillverkar automatiserade anläggningar eller robotar och sköter installation och service hos kunder. De kan också vara anställda av serviceföretag som sköter servicen av anläggningarna

Eftersom arbetsuppgifterna är mycket varierande behöver automationstekniker kunskap om styr- och reglerteknik och elektronik och mekatronik samt datorteknik och IT.

Detta är en distansutbildning med sju laborationsveckor spritt över studieperioden då eleven ska vara på plats i vår skolverksamhet i Sundsvall. Tillsammans med eleven upprättar vi en studieplan där varje delkurs planeras i detalj.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till personer som vill vidareutbilda sig till automationstekniker

Förkunskapskrav

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt (G) i Svenska A, Engelska A, Matematik A

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Automationstekniker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Automationstekniker!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer

Liknande utbildningar