AI i din verksamhet

SIPU, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

AI i din verksamhet

AI för offentlig sektor är utbildningen som vänder sig till dig som är nyfiken på AI och vill få en grundläggande kunskap om vad det är och innebär för samhället, dess användningsområden, möjligheter och begränsningar för offentlig sektor.

Fyra skäl att delta på AI i din verksamhet:

 • Bli rustade med de nödvändiga insikterna för att vara en drivkraft för innovation och effektivitet inom din organisation
 • Fördjupad förståelse för hur AI kan förbättra den offentliga sektorn
 • Förstå hur AI kommer att påverka arbetsuppgifter och kompetensbehov
 • Utveckla förmågan att navigera i de etiska aspekterna av AI-användning

Har du någonsin undrat över den fantastiska världen av AI och hur den påverkar våra liv, organisationer och samhället i stort?

AI har potentialen att effektivisera processer genom att automatisera upprepade och tidskrävande arbetsuppgifter, vilket frigör tid och resurser för mer komplexa och strategiska aktiviteter. Dessutom kan AI-analys av stora datamängder generera insikter och förutsägelser som kan användas för att fatta bättre beslut och optimera resursfördelning.

Utbildningen ger dig insikter i att använda AI på ett etiskt och ansvarsfullt sätt, samtidigt som det öppnar dina dörrar för innovation och effektivitet. Vi börjar med grunderna, vad är AI och vad det betyder i praktiken för att sedan fördjupa oss och granska AI:s potential men även dess begränsningar. Under dagen utvecklar du även förmågan att navigera i de etiska aspekterna av AI-användning.

Du kommer att få insikter om verkliga användningsområden för AI, hur det används i världen liksom hur det kan användas inom offentlig sektor här i Sverige.

Genom utbildningen får vi även möjlighet att diskutera kring de politiska dilemman och konsekvenser som finns med AI. AI kan skapa oro kring jobbsäkerhet när vissa arbetsuppgifter automatiseras, vilket kan påverka politiska beslut om arbetsmarknadspolitik och utbildning.

Dessutom kan AI-system påverka sociala dynamiker genom att till exempel förbättra skolresultat på bekostnad av klassammanhållning eller öka övervakningen för att förbättra sjukvård på bekostnad av integritet. AI behöver användas på ett sätt som gynnar oss alla och gör samhället och offentlig sektor bättre.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildning för dig som är:

intresserade av AI och hur det påverkar vårt samhälle och offentlig sektor.

Kursinnehåll

 • Vad är AI och vad betyder det i praktiken?
 • Hur påverkas vi som individer, organisationer och samhälle av AI?
 • Hur kan vi själva påverka AI-användningen i samhället och hur kan vi välja vad vi vill ha och inte?
 • Olika nyttor och begränsningar med AI.
 • Hur används AI i olika delar av världen och hur satsar olika länder på AI?
 • Hur påverkas olika arbetsuppgifter när några automatiseras och desto fler förstärks?
 • Vad får det i sin tur för konsekvenser för efterfrågan på olika kompetenser och behovet av vidareutbildning?
 • Specifika användningsområden inom offentlig sektor och konsekvenser av dessa.

Upplägg

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa!

Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt.

I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Kursens mål

Vi ses väl?

Syftet med utbildningen är att ge dig en bättre insikt i vad AI är, förstå de etiska och praktiska frågorna kring AI, hur det påverkar samhället i stort men även hur AI kan förbättra offentliga tjänster, servicekvaliteten och effektivisera arbetsprocesser.

Vår spännande utbildning ger dig större kunskap och verktyg för att bli en aktiv del av den pågående AI-revolutionen. 

I utbildningen ”AI för offentlig sektor” får du kunskap kring hur AI kan påverka behovet av olika kompetenser samt förändringar i arbetsuppgifter. Efter utbildningen har du mer kunskap om hur du kan anpassa dig för att möta framtidens krav samt efterfrågan på olika kompetensbehov.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI i din verksamhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights