AI i offentlig sektor – den rättsliga regleringen och hur den hanteras i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vilka regler måste beaktas vid användningen av AI i offentlig sektor och hur ska det tillämpas? Daniel Westman beskriver regelverket och diskuterar det praktiska juridiska arbetet med AI.

Intresset för hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att förbättra och effektivisera den offentliga sektorns arbete är stort. Många myndigheter har redan infört lösningar på området eller överväger att göra det.

Användningen av AI aktualiserar rättsliga överväganden inom många olika områden. Kursen ger en översikt över relevanta regelverk och en möjlighet att diskuteras de bedömningar som måste göras. Särskild uppmärksamhet riktas mot dataskyddslagstiftningen (GDPR m.m.).

Dessutom beskrivs ny EU-lagstiftning på området, framför allt AI-förordningen (AI Act) och nya regler för att förbättra tillgången till och användningen av data dataförordningen (Data Act) och dataförvaltningsförordningen (Data Governance Act).

I det avslutande passet diskuteras praktiska frågor kring juridiken i AI-projekt. Det finns tillfälle till erfarenhetsutbyte samt diskussion kring arbetssätt.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

18 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI i offentlig sektor – den rättsliga regleringen och hur den hanteras i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights