Visa utbildning.se som: Mobil

Transportnät och optiska system

NorthLab Networks AB
Kort om utbildningen
2 dagar
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-14 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
15 900 SEK
2021-04-14

Distans
15 900 SEK
2021-10-12

Kursbeskrivning

Transportnät och optiska system

Högre bandbreddsbehov och mer kommunikationsutrustning som behöver sammanlänkas påverkar behovet av flexibla transportnät och förståelse för tekniska möjligheter. Här får du god kunskap om olika optiska system och dimensionering av optiska länkar.

Vi går igenom funktionen hos de vanligaste aktiva optiska komponenterna såsom sändare, mottagare, förstärkare och optiska filter samt vilka olika gränssnitt som erbjuds mot routrar, switchar och andra nätelement.  Du får lära dig hur optiskt gränssnitt specificeras och att räkna på oförstärkta länkar.  Du får även kunskap om hur transportnät kan tillämpas för mobilsystem

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om fiberoptik till exempel motsvarande Northlabs Networks kurs Grundkurs i fiberoptik eller liknande.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Dig som har behov av förståelse för design av transportnät och optiska system, länkbudget för att dimensionera enklare optiska länkar. Dig som arbetar med försäljning, projektledning, planering, drift och underhåll av fiberoptiska system.

Kursinnehåll

•Transportnätsteknologier.

• Fiberns grundläggande funktion – kort repetition

• Interface och aktiva optiska komponenter

• Dimensionering av optiska länkar – sändare, mottagare och förstärkare

• Standardisering

• Optiska System – optiska komponenter, gränssnitt, oförstärkta länkar

• Fibersystem i olika lösningar som punkt till multipunkttillämpningar

• Mobile fronthaul och mobile backhaul

•Transportbehov i 5G där vi går igenom arkitektur och krav beroende på olika arkitekturbeslut

(ORAN, CRAN). 

Du får kunskap om design och tekniska lösningar. Du lär dig om dimensionering av enklare optiska länkar som inte kräver specialprogram. Du får kunskap om hur man specificerar ett optiskt gränssnitt och vilka parametrar man behöver för att räkna på oförstärkta länkar.
Du får kunskap om nya tekniska transportlösningar.

Efter kursen har du en bred förståelse för fiberoptiska system, dimensionering av dessa samt kännedom om nya tekniska lösningar för ökad kapacitet.

Du får förståelse för hur allt högre bandbreddsbehov påverkar behovet av flexibla transportnät och du får kunskap om de olika optiska system som används i både mobil, tele- och datakommunikationslösningar.

Du får även kunskap om de optiska gränssnitt som erbjuds mot routers, switchar och andra nätelement. Kursen ger dig en bred förståelse för fiberoptiska system och dimensionering av optiska länkar.

Du får även en genomgång av de vanligaste aktiva optiska komponenterna såsom SFP, XFP och optiska filter och du lär dig att dimensionera optiska länkar för att t ex på ett riktigt sätt designa länkar mellan core- och accessnät, mellan t.ex. olika datorhallar eller telestationer. Vi går igenom hur ett optiskt gränssnitt specificeras och vilka parametrar man behöver för att räkna på oförstärkta länkar. Funktionen hos de vanligaste komponenterna så som sändare, mottagare och förstärkare förklaras.

Kursledare

Magnus Grenfeldt, Vd Smartoptics Sverige AB

Magnus haft flera ledande befattningar inom Transmode och Infinera. Han erbjuder över 20 års erfarenhet från den optiska nätverksindustrin och har haft lednings-, försäljnings- och affärsutvecklingspositioner inom ADVA Optical Networking, Sycamore Networks och Ericsson. Som utbildare är han en mycket uppskattad föreläsare och deltar återkommande i tekniska och affärsmässiga internationella möten som talare inom den optiska nätverksindustrin.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Transportnät och optiska system, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NorthLab Networks AB

Northlab erbjuder en omfattande utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. NorthLab Networks har utbildningar från...


Läs mer om NorthLab Networks AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NorthLab Networks AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Transportnät och optiska system!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Transportnät och optiska system från NorthLab Networks AB, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området

Liknande utbildningar