Visa utbildning.se som: Mobil

Datakommunikation med IP-teknik

NorthLab Networks AB
Kort om utbildningen
2 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-13 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Lär dig hur nätverket och internet kommunicerar!

Datorkommunikation är idag en självklarhet i våra liv, både privat och i arbetet. På den här intensiva kursen får du en mycket täckande introduktion till TCP/IP:s roll i datakommunikationen. Vi börjar med en funktionell översikt och går sedan in på detaljnivå. Du lär dig de olika delarnas funktion och hur allt hålls samman av TCP/IP. Kursen ger dig en mycket bra grund inom IP-teknik.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Med utgångspunkt från en funktionell översikt tittar vi närmare på de viktigaste detaljerna och hur olika mekanismer fungerar. Området är stort och föränderligt, varför det är viktigt att få en funktionell förståelse för "hur TCP/IP tänker" och vilka mekanismer som styr. Detta gör att man kan förstå även de nyare funktioner och tillämpningar som dyker upp hela tiden. 

•    TCP/IP-modellen -begrepp, funktion och karakteristika
•    Nätskiktet
•    Routing
•    Nätskiktets stödtjänster
•    Transportskiktet
•    Applikationsskiktet - översikt
•    Övervakning och felsökning
•    Säkerhet i nätverket
•    IP-telefon

Kursens mål

Syfte med kursen är att ge en översikt av TCP/IP, förklara funktion, protokoll, sammanhang samt ge exempel på nytta och möjligheter.Du får en mycket god teknisk kunskap inom datakommunikationsområdet som möjliggör att du kan ta rollen som t.ex. beställare, projektledare inom datakommunikations området, kanske jobbar du som patenjurist och behöver få kunskapen om området.

Kursledare

Jan Sivertsson Rejlers Defence & Security AB

Jan är en mycket erfaren konsult, specialiserad på komplexa system, nätverksteknik, säkerhetssystem och tekniska avlyssningsskydd samt kravställning och teknisk upphandling. Jan har lång erfarenhet som projektledare, teknisk koordinator och dokumentatör vid komplexa projekt. Jan har också lång erfarenhet som kravställare, utvärderare och förhandlare vid offentlig upphandling. Jan har varit föreläsare för STF Ingenjörsutbildning sedan 1990.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Datakommunikation med IP-teknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NorthLab Networks AB

Northlab erbjuder en omfattande utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. NorthLab Networks har utbildningar från...


Läs mer om NorthLab Networks AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NorthLab Networks AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Datakommunikation med IP-teknik!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Datakommunikation med IP-teknik från NorthLab Networks AB, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar