Entreprenadjuridik Grund

LAVI gruppen, Distans (+1 orter)
Längd
8 timmar
Pris
2 500 - 3 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Onlineutbildning (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
8 timmar
Pris
2 500 - 3 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Onlineutbildning (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Från 2 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Grundkursen i entreprenadrätt riktar sig till dig som är entreprenör, beställare/inköpare, projektledare eller besiktningsman. Kursen inriktar sig även till dig som på annat sätt kommer i kontakt med entreprenadjuridiska frågor. Målsättningen är att du som deltagare ska förstå vilka lagar som är vägledande vid avtal om samt arbete med entreprenader, varför standardavtalen AB 04/ABT 06 finns och varför de kan vara viktiga att ha med som kontraktshandling i ett avtal om en entreprenad. Målsättningen är även att du ska erhålla en grundläggande förståelse och kunskap om standardavtalens villkor. Kursen kräver inte någon tidigare utbildning eller erfarenhet.

I grundkursen i entreprenadrätt utgår vi från AB 04, men berör även ABT 06 och skillnaderna däremellan. Vi berör även underentreprenadavtalen AB-U 07 och ABT-U 07. Kursen behandlar i huvudsak följande områden.

- Allmän avtalsrätt – Här behandlas grunderna för ett avtal, hur avtal uppkommer och vad som gäller särskilt beträffande entreprenadavtal. Dessa grunder är viktiga att känna till i alla avtalsförhandlingar.

- Genomgång av grundläggande begrepp och förutsättningar inom entreprenadrätten. Här går vi igenom varför AB 04/ABT 06 finns, vilka entreprenadformer och upphandlingsformer som finns, skillnaderna dem emellan m.m.

- Kapitel 1 i AB 04 – Detta kapitel behandlar omfattningen av samt ansvar för uppgifter och handlingar i en entreprenad. Kapitlet innehåller många centrala regleringar som har bäring på övriga kapitel och frågor i och kring AB 04, bl.a. frågor om ÄTA-arbeten.

- Kapitel 2 i AB 04 – Detta kapitel tar upp utförandet av en entreprenad och innehåller regleringar kring ÄTA-arbeten. Regleringen av ÄTA-arbeten samt de föreskrivna formkraven är väsentliga att känna till för både beställare och entreprenör i syfte att kunna agera rätt och hantera ÄTA-frågor och följdfrågor på rätt sätt.

- Kapitel 4 i AB 04 – Detta kapitel berör tider och rätten till tidförlängning. Vi går här igenom de mest relevanta delarna: tid för slutförande, tidförlängning, hinder och garantitider.

- Kapitel 5 i AB 04 – Detta kapitel avser ansvarsfrågor och felavhjälpande. Vi går här igenom vad som gäller avseende besiktning, reklamation, hur länge olika typer av fel kan åberopas av en beställare samt villkoren för felavhjälpande.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Skicka intresseanmälan så kontaktar vi dig med ett datum (Lärarledd)

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Onlineutbildning

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridik Grund, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
LAVI gruppen
Bettorpsgatan 10
703 69 Örebro

LAVI gruppen – Erbjuder alltid spetskompetens

LAVI gruppen är ett lösningsorienterat utvecklingsföretag med fokus på kompetensutvecklingsfrågor och kompetensproblematik. Vi levererar utbildningar inom områdena teknik, el, brandskydd, individ- och organisationsutveckling. Våra kunder är alltifrån privatpersoner, företag till kommuner såsom Karlskrona, Kumla, Örebro, Borlänge, Ludvika med flera. Vidare...

Läs mer om LAVI gruppen och visa alla utbildningar.

Highlights