Maskinsäkerhet och Maskinförordningen, 20 yh-poäng

Kunskapsgruppen, Distans
Längd
8 veckor
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
8 veckor
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

 Maskinsäkerhet och Maskinförordningen, 20 yh-poäng

Ta kontroll över Maskinsäkerheten!

Upptäck den nya maskinförordningen och ta kontroll över maskinsäkerheten med vår distansbaserade kurs. Vi har skapat ett utbildningsupplägg som är perfekt för att snabbt bygga upp dina kunskaper, färdigheter och kompetenser inom området, även om din tid är begränsad. Du kommer att få en djup förståelse för maskinsäkerhet. Du lär dig skillnaderna mellan Maskindirektivet och den nya Maskinförordningen samt hur du arbetar med digital dokumentation. Dessutom får du simulera och modellera för att riskbedöma och utvärdera maskinsäkerhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

 • Korta YH-utbildningar
 • Distans

Varför välja Kunskapsgruppen?

98% rekommenderar

Finns i 28 städer och online

Centralt läge

Behörighet

Grundläggande gymnasiebehörighet samt 1 års relevant yrkeserfarenhet på minst halvtid inom industriellt arbete som t.ex. maskinoperatör, maskinbyggare, produktionstekniker, processtekniker, produktionsledare, underhållstekniker, automationsingenjör eller övriga tekniker.

Kursinnehåll

Kursen ger dig nya kunskaper om maskinsäkerhet och maskinförordningen samt kompetens att arbeta med säkerhetstillämpningar för maskiner och utrustning i din yrkesroll. Vi täcker alla viktiga teoretiska koncept, inklusive relevanta lagar och standarder, riskbedömning och riskhantering, grundläggande principer för maskinsäkerhet och tekniska aspekter.

Du får lära dig: 

 • Maskinförordningen
 • Riskbedömning och PLr
 • Validering, standard och CE-märkning
 • Produktkategorisering
 • Tredjepartscertifiering
 • AI-styrda säkerhetsfunktioner
 • Programmering av säkerhets-PLC och SCADA-system
 • Felsäker kommunikation
 • Grundläggande IT-säkerhet
 • Maskinsäkerhet, maskinhälsa och hållbarhet

Upplägg

Utbildningen är flexibel och går på distans och halvtid för att ​du ska kunna kombinera dina studier med arbete.

Undervisningen äger rum en heldag varannan vecka via Microsoft Teams. Föreläsningarna spelas in för att du ska kunna ta del av ​materialet när det passar dig.

Under kursens gång får du ta del av ​gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och ​inlämningsuppgifter. Du får också praktiska uppgifter kopplade till maskinsäkerhet. Vi erbjuder också frivilliga ​handledningstillfällen kontinuerligt under utbildningen för att ​ge dig stöd, fördjupning och möjlighet till reflektion.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhet och Maskinförordningen, 20 yh-poäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Vi erbjuder utbildningar inom bland annat ledarskap, ekonomi, data, administration och kommunikation. Målet när vi startade Kunskapsgruppen var att göra utbildningar i toppklass till sådana som är som oss; vetgiriga – men inte fullärda. Vi vill göra det enkelt att...

Läs mer om Kunskapsgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights