Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Säkra Lyft

Krav Kompetens, Distans
Längd
Egen takt
Pris
995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
Egen takt
Pris
995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Från 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

 SÄKRA LYFT

Säkra Lyft

Hos Krav Kompetens kan du alltid känna dig trygg med att du får en kvalitativ utbildning. Krav kompetens tillhandahåller utbildning som är framtagen med senaste kraven, lagar och regler samt håller alltid hög nivå på innehållet. Utbildningarna är kvalitetssäkrade av de branschorganisationer som verkar för att upprätthålla att lagar och regler följs samt håller krav kompetens höga krav på sina lärare och utbildare och säkerställer deras kompetens vid anställning. Krav kompetens har som vision att vara den främsta utbildningsaktören i norden och arbetar ständigt med att ligga i fronten vad gäller krav utbildning med hög kvalitet.

Utbildningen Säkra Lyft vänder sig till de som kopplar en last till en lyftanordning eller skall agera signalman vid lyft. Kursen vänder sig även till arbetsledare och skyddsombud som ska kunna planera arbetet med och runt lyftanordningarna.

Arbetsmiljöverket har sedan 2007 satt upp strikta krav för dem som hanterar lyftanordningar och lyftredskap. Detta inkluderar kranförare, lastkopplare och signalmän. Med vår Säkra Lyft-utbildning får deltagarna de nödvändiga kunskaperna för att säkerställa en riskfri arbetsmiljö och förhindra olyckor. Det är viktigt att förstå att hantering av lyftanordningar inte bara kräver kunskap utan också dokumenterad utbildning och körtillstånd enligt AFS 2006:6, § 29. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande start

 • Onlineutbildning
 • Distans

Varför välja Krav Kompetens?

Lägsta prisgaranti

Gratis registrering på Id06

Starta direkt

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som använder lyftredskap i sitt arbete tex lastkopplare och signalmän eller till de som ska använda t.ex travers, mobilkran, tornkran, pelarlift, telfers. Kursen vänder sig även till arbetsledare och skyddsombud som skall kunna planera arbetet med och runt lyftanordningarna.

Inga förkunskaper krävs för att gå Säkra lyft online kurs.

Kursinnehåll

 • Säkra Lyft –Översikt/intro ( En introduktion till vikten av säkra lyftmetoder och varför det är avgörande för arbetsplatsens säkerhet.)
 • Lagar och regler –Som medlem av Europeiska unionen (EU) skall Sverige överföra EG-direktiv till svenska föreskrifter.
  Reglerna inom EU för arbetstagares säkerhet och hälsa anges i ett ramdirektiv som ger de grundläggande
  reglerna för säkerhet på arbetsplatsen.
 • Risker –Det inträffar olyckor och tillbud när lyftanordningar används på fel sätt. Det kan handla om att en lyftanordning används mer frekvent eller för tyngre laster än vad det är tänkt. Lyftanordningar har en begränsad livslängd som är beroende av användningstid och användningssätt.
 • Undersökning & riskbedömning – 3 § Arbetsförhållandena skall undersökas och riskerna bedömas när lyftanordningar och lyftredskap skall användas.
 • Lyftredskap –En detaljerad titt på olika typer av lyftredskap, deras användningsområden och bästa praxis för säker användning.
 • Underhåll & kontroll –Betonar vikten av regelbundet underhåll och kontroll av lyftanordningar för att säkerställa deras säkra funktion.
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete – En genomgång av hur man systematiskt kan arbeta med arbetsmiljöfrågor, med fokus på säkra lyftmetoder och rutiner.
 • Signaler & Utrustning 
 • Ergonomi –Här diskuteras hur man utför lyft på ett ergonomiskt sätt för att minska risken för skador och belastningsskador.
 • Säkerhetskultur –Avslutningsvis betonas vikten av att skapa en stark säkerhetskultur på arbetsplatsen, där alla är medvetna om och engagerade i säkra lyftmetoder.

Examen, diplom m.m.

För att använda lyftanordningar krävs ett skriftligt tillstånd. Alla arbetstagare och inhyrd personal måste ha detta godkännande från sin arbetsgivare. Detta godkännande specificerar vilka lyftanordningar och arbetsuppgifter som är tillåtna. Genom att genomföra vår Säkra Lyft-kurs får deltagarna ett digitalt bevis på sin kompetens direkt efter avslutad kurs.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkra Lyft, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Krav Kompetens
Gamlestadsvägen 2
415 02 Göteborg

VI har lägsta prisgaranti på alla våra utbildningar!

Krav Kompetens skall utbilda Sveriges organisationer i branscher som arbetsmiljö, bygg och entreprenad för att skapa och bidra med kunskap och utbildning för organisationen. Vi är med att se till så att organisationer erhåller rätt kompetens för sin typ av...

Läs mer om Krav Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights