Omcertifiering CFT

Längd
1 dag
Längd
1 dag
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Förnya ditt certifikat som fibertekniker (CFT)

Är du certifierad fibertekniker (CFT) och vill förnya ditt certifikat? Hos oss lär du dig det du behöver för att klara omcertifieringen. Med rätt kompetensnivå ökar dina möjligheter inom elbranschen och du blir mer attraktiv för dina kunder. Certifieringen är en viktig värdemätare för arbetsgivare, besiktningsmän och kontrollanter, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare. I vår kurs kompletterar och fräschar du upp dina kunskaper.

Kursmål

Du som är certifierad fibertekniker (CFT) får möjlighet att komplettera och fräscha upp dina teoretiska kunskaper inför den teoretiska examinationen. 

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som är certifierad fibertekniker och behöver omcertifiera dig för en ny femårsperiod. Omcertifiering innebär att en examination ska ske inom sex månader från det datum ditt certifikat går ut. Om du gör det senare så måste du även göra en praktisk examination (ett praktiskt prov).

Kursinnehåll

Vi går igenom:

  • Fiberteori
  • Dokumentation
  • Skarvning
  • Mätning
  • Terminering- och korskoppling
  • Förläggning
  • Teleregistrering

För att få ett nytt certifikat ska du klara en examination (teoretiskt prov) som omfattar dessa olika teknikområden.
Kursen består av teoretisk genomgång med möjlighet att avlägga examination (teoretiskt prov) för förnyelse av certifiering CFT.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du vara certifierad fibertekniker enligt INCERT:s (Installations Certifiering i Stockholm AB) kravspecifikation.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Omcertifiering CFT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights