Förhandlingsteknik

Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Genom att bli trygg i förhandlingssituationer, följa din uppgjorda strategi och samtidigt kunna läsa av omgivningen lyckas du bättre i dina förhandlingar. En bra förhandling gör båda parter nöjda och bygger långsiktiga relationer. Detta ger lönsamhet både i stunden, i det faktiska projekt som man arbetar med, och för framtida projekt. Vill du bli en vass förhandlare är detta utbildningen för dig! 

Mål

Efter kursen har du kunskap i hur du kan skapa ett öppet klimat i en förhandling. Du har färdigheter i att förstå vilken maktbalans som råder mellan er redan innan mötet och du kan lyssna och förstå din motparts behov och situation. Genom kursen får du trygghet i förhandlingssituationer, användbara verktyg och en stabil grund att bygga goda överenskommelser på.

Innehåll

För en framgångsrik förhandling:
-Samarbeta eller konkurrera? Fördelar och nackdelar.
-Fångens dilemma. Hur ska du agera om tilliten saknas? Lika för Lika; en grundläggande strategi för att hantera ett dilemma.
-Fokusera på intressen snarare än ståndpunkter.
-Skapa möjliga lösningar tillsammans.
-Insistera på objektiva normer när du förhandlar pris.
-Skilj mellan sak och person.
-BATEF: Vad är ditt Bästa Alternativ Till En Förhandlad lösning.
-Vad gör du om ni inte kommer överens?

Målgrupp

Det här är en kurs för dig som vill nå smidiga lösningar och komma överens med din motpart. Den passar lika bra för dig som är chef, arbetsledare, säljare eller inköpare.

Förkunskaper

För att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt är det en fördel att ha en tids erfarenhet av försäljning och/eller inköp, men det är dock inget krav.

Fortsatta studier

Är du eller planerar du att bli projektledare är denna kurs samt kurserna Ledarskap och projektprocesser, Projektekonomi och Entreprenadjuridik fördjupning passande att gå för att få en bra grund att stå på som projektledare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandlingsteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights