Visa utbildning.se som: Mobil

Strategisk Underhållsstyrning inom VA

Idhammar
Kort om utbildningen
2 dagar
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-20 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Solna
Strategisk underhållsstyrning inom VA

Kursbeskrivning

Att strategiskt leda och utveckla drift- och underhåll inom vatten och avlopp (VA) är och bör vara ett prioriterat område för kommuner. I Sverige omsätter kommunernas arbete med VA årligen ca. 20 miljarder kronor. Dessutom arbetar omkring 10 000 personer dagligen med VA-frågor. I landet finns drygt 1 700 vattenverk, ca 2 000 avloppsreningsverk samt 180 000 km vatten- och avloppsledningar. Det investerade kapitalet i anläggningstillgångar uppgår till hundratals miljarder kronor.

VA-branschen står inför stora utmaningar, exempelvis ökade reningskrav i alla avloppsflöden, minskning av utsläpp från enskilda avlopp, ökad uppmärksamhet på breddningar, krav på bättre VA-planering och klimatanpassningar av samhällen.

Även om det inom branschen bedöms att investeringarna i förnyelse behöver öka från dagens nivåer, så krävs en strategisk styrning och utveckling av underhåll för att bibehålla eller öka driftsäkerheten och andelen nöjda kunder. En strategisk underhållsstyrning bidrar till öka andelen förebyggande underhåll som i sin tur minskar det resurs- och kostnadsdrivande akuta underhållet.

Efter genomgången kurs kommer deltagarna att ha kunskaper att inom den egna verksamheten påbörja en strategisk utveckling av underhållsstyrningen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har ansvar för- eller arbetar strategiskt med drift- och underhållsfrågor inom VA eller planerar/leder du verksamhet inom drift- och underhåll i VA.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk Underhållsstyrning inom VA, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Idhammar

Idhammar är ett ledande kunskapsföretag inom produktion, underhåll och Asset Management. Våra tjänster syftar till att utveckla våra kunders värdeskapande processer inom ramen för produktion, underhåll och Asset Management. Det gör vi genom utbildningar, konsulttjänster och resursförstärkning. Våra kompetenshöjande utbildningar...


Läs mer om Idhammar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Idhammar


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strategisk Underhållsstyrning inom VA!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 673 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Strategisk Underhållsstyrning inom VA från Idhammar , fyll i dina uppgifter: