Att leda och utveckla underhållet

Idhammar , i Göteborg (+3 orter)
Längd
12 dagar
Pris
74 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
12 dagar
Pris
74 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 74 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Att leda och utveckla underhållet

Att leda, utvärdera, förändra och förbättra driftsäkerhets- och underhållsverksamheten ställer speciella kompetenskrav på de som förväntas göra det. Att förvalta utrustning och anläggningar för att hålla dessa på en oförändrad teknisk nivå räcker inte. Idag krävs det att produktions- och underhållsorganisationerna klarar att utveckla sina arbetssätt, metoder och själva produktionsanläggningen för att skapa effektiva anläggningar. Deltagarna ska efter genomförd kurs ha kunskaper för att leda och utveckla driftsäkerhets- och underhållsarbetet på en modern anläggning. Kursen består av 4 block på 3 dagar vardera med cirka en månads mellanrum. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

4 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

24 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Skellefteå

16 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till ledning och personal inom produktion och underhåll.

Fortsatta studier

Underhållsstrategi - Ekonomi och retorik för att driva hållbar underhållsutveckling

Upplägg

BLOCK 1
Utbildningens första block handlar om underhållsverksamheten i stort och de byggstenar underhållet vilar på. Vidare handlar blocket om de grundläggande begreppen kring produktion, underhåll och driftsäkerhet samt ansvarsfördelning mellan produktion och underhåll. Vi går även igenom betydelsen av beredning och planering samt informationssystem för underhåll.

BLOCK 2
Utbildningens andra block fokuserar på tillförlitlighet och driftsäkerhet. Här får du plocka fram dina matematikkunskaper och bland annat göra olika tillgänglighetsberäkningar. Vidare handlar blocket om TPM och Smart Maintenance. Under detta block fördjupar vi oss också inom riskanalyser, felsökningsmetoder och RCM. Vi går till sist också igenom vad Asset Management är samt standarden ISO 5000.

BLOCK 3
Tredje blocket av utbildningen handlar om underhållets påverkan på ekonomin samt olika organisationsformer för underhållsverksamheten. Vi pratar vidare om nyckeltal och hur man kan jobba för att göra underhållet mätbart och styrbart. I det här blocket avhandlas även förrådshållning och reservdelsstrategi. Till sist går vi också igenom underhåll genom livscykeln; LCC/LCP Att göra rätt från början.

BLOCK 4
I sista delen av utbildningen får du lära dig om strategiska val för underhållet och vi pratar om att gå från nuläge till önskat läge. Outsourcing och partnerskap är också en del av detta block, precis som arbetsmiljö och säkerhet. En stor del av detta fjärde block handlar om teamutveckling, ledarskap och förändringsledning.

Kursens mål

Efter avslutad utbildning ska deltagaren kunna leda, utvärdera, förändra och förbättra driftsäkerhets- och underhållsverksamheten på ett företag.


Utbildningens mål är också att förbereda deltagarna kunskapsmässigt så att de kan klara av tentamen för EFNMS Certifiering till European Expert in Maintenance Management.

Examen, diplom m.m.

Kursen ger den undervisning som erfordras för att genomföra tentamen för EFNMS certifiering till ”European Expert in Maintenance Management”

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda och utveckla underhållet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 129 recensioner
Skriv en recension
3/5
Kursdeltagare
15 jan 2020

Vill gärna ha fler gruppdiskussioner. Lite väl mycket teori.

3/5
Kursdeltagare
15 jan 2020

Bra med gruppdiskussioner, annars blir det många slides…

3/5
Kursdeltagare
15 jan 2020

Grupparbeten är uppskattat men för kort tid är ofta avsatt.

Highlights