Asset Management Certificate

Idhammar , i Solna (+3 orter)
Längd
5 dagar
Pris
37 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
5 dagar
Pris
37 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 37 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Asset Management Certificate

Asset Management är ett sammanhållet och strukturerat arbetssätt för förvaltning av anläggningstillgångar under hela livscykeln. Det omfattar ett stort antal processer, kompetensområden, verktyg och information som alla skall samverka. Exempel är investeringsplanering, riskhantering, drift och underhåll men även ledarskap, kultur och beslutsprocesser. Sedan 2014 finns en standard, ISO 55000, för Asset Management.

Många organisationer har stora anläggningsvärden, ofta är värdet på företagets anläggningstillgångar mer än 50% av företagets totala värde. Kassaflödet är i flera organisationer över 90% beroende av företagets anläggningstillgångar. Asset Management omfattar ett stort antal processer, kompetensområden, verktyg och information som alla skall samverka på ett bra sätt. Exempel på kompetensområden är investeringsplanering, riskhantering, drift och underhåll men även ledarskap, kultur och beslutsprocesser. 

Efter genomgången kurs kan deltagarna, om så önskas, genomföra tentamen inom ramen för Institute of Asset Managements certifiering inom Asset Management. Kontakta oss för mer information. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Solna

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Anläggningsägare, produktions- och underhållschefer, platschefer, VD, Asset Managers.

Kursinnehåll

Dag 1: Introduktion till Asset Management

Första kursdagen avhandlar grunderna inom Asset Management likväl som centrala begrepp och koncept. Några exempel är: vad är Asset Management? Varför är Asset Management viktigt för organisationer som är beroende av sina anläggningstillgångar? Vad är relationen mellan avkastning och risk? Och slutligen: vikten av informationsutbyte och dess finansiella påverkan.

Dag 2: Ta kontroll över riskerna kopplade till era anläggningstillgångar

Andra blocket tar upp målsättningarna, mätningarna och kontrollerna över riskerna som är kopplade till tillgångar. Det inkluderar informationsinsamling, kvalitetskontroll och uppföljning av utvecklingen av risker kopplade mot våra anläggningar. Vidare inkluderar det även risk i förhållande till kostnad och nytta, lagar och förordningar, revisioner och ständiga förbättringar.

Dag 3: Asset Management-strategi, -policy och -planering

En strategisk förvaltning av anläggningstillgångar kräver att planering, policy och strategi kopplat till Asset Management är förankrat till organisationens övergripande vision, strategi. Tredje blocket fokuserar därför på frågor kring strategi, policy och planering för ett fruktgivande Asset Management-arbete. Koncepten behandlas med utgångspunkt i ISO 55 000.

Dag 4: Anläggningstillgångens livscykel

Blocket tar upp de steg som utgör livscykeln, dvs upphandlingen eller inköpet, installationen, produktionen och underhållet, utfasningen och avvecklingen av tillgången. Vi tittar även på olika typer av organisationer och påverkan av olika inköpspolicyer och rutiner för att optimera nytta och kostnad ur ett livscykelperspektiv.

Dag 5: Finansiell och företagsekonomisk påverkan

Under det femte blocket kvantifierar vi de finansiella och kommersiella aspekterna av Asset Management och vilka frågeställningar som behöver besvaras för att kunna ta beslut kring investeringar och kring de befintliga anläggningstillgångarna. Behovet av väl underbyggda fakta och analyser med hänsyn till inköp och utveckling av Assets inklusive risker, kostnader och förväntade nyttor.

Examen, diplom m.m.

The Institute of Asset Management Certificate

Efter genomgången kurs kan deltagarna, om så önskas, genomföra tentamen inom ramen för Institute of Asset Managements certifiering inom Asset Management. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Asset Management Certificate, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 22 recensioner
Skriv en recension
3/5
Kursdeltagare
03 mar 2020

Det blir en resa att få med övriga organisationen i tänket.

3/5
Kursdeltagare
03 mar 2020

Skulle önska fler exempel från verkliga organisationer.

3/5
Kursdeltagare
03 mar 2020

Mer svenska exempel.

Idhammar

Idhammar är ett ledande kunskapsföretag inom produktion, underhåll och Asset Management. Våra tjänster syftar till att utveckla våra kunders värdeskapande processer inom ramen för produktion, underhåll och Asset Management. Det gör vi genom utbildningar, konsulttjänster och resursförstärkning. Våra kompetenshöjande utbildningar...

Läs mer om Idhammar och visa alla utbildningar.

Highlights