Projektplanering och verksamhetsutveckling

Längd
2 dagar
Pris
3 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Skräddarsydd utb. för grupper. Vi tar emot bokningar löpande. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Pris
3 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Skräddarsydd utb. för grupper. Vi tar emot bokningar löpande. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Denna kurs är skräddarsydd för att stödja er verksamhet och era projekt genom att ge er en djupgående förståelse för projektplanering och resultatuppföljning. Vi strävar efter att stärka er kompetens och öka er förmåga att effektivt planera, genomföra och följa upp era projekt för att säkerställa framgång och måluppfyllelse. Kursen är utformad för att ta hänsyn till era specifika behov och projekt. För att maximera verksamhetsnyttan uppmanar vi er att skicka in information om just era projektidéer alt. projektplan innan workshopen. Detta gör det möjligt för oss att anpassa kursmaterialet och övningarna för att direkt adressera era utmaningar och mål. Genom att integrera er verksamhet i kursinnehållet blir upplevelsen mer relevant och ni får konkreta verktyg och insikter som kan tillämpas direkt på era egna projekt. 

Vi arbetar utifrån LFA-metoden (The Logical Framework Approach), erkänd av myndigheter och organisationer såsom svenska ESF-rådet, FN, EU, Folkhälsomyndigheten och Migrationsverket. 

Denna kurs riktar sig till arbetsgrupper inom organisationer, inte enskilda individer.  Varje grupp måste bestå av minst fem deltagare och högst 15 deltagare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Skräddarsydd utb. för grupper. Vi tar emot bokningar löpande.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Upplägg

  • Bakgrund och teori: En introduktion till LFA-metoden och dess relevans för effektiv projektplanering.
  • Projektplaneringsprocessen: Steg för steg genomgång av hur man genomför en projektplanering enligt LFA-metoden, inklusive situationanalys, målformulering på olika nivåer med fokus på SMARTa mål och indikatorer, samt riskanalys och riskhantering.  
  • Mål och effekter: Tydliggör skillnaden mellan projektens mål och dess effekter för att skapa en stark grund för planering och resultatuppföljning. 
  • Praktiska övningar: En eller två praktiska övningar kring målformulering för att säkerställa att deltagarna kan applicera koncepten i praktiken. 
  • Resultatuppföljning och monitoring: Diskussion och genomgång av resultatuppföljning av projekt och verksamhet, inklusive uppföljningsplaner för att säkerställa att målen uppnås. 
  • Diskussion och frågor: Möjlighet för deltagarna att diskutera och ställa frågor kring projektplanering och resultatuppföljning för att fördjupa förståelsen och klargöra eventuella oklarheter. 

Tid & plats

I våra lokaler på Sveavägen i centrala Stockholm eller på plats hos er. 

Mat & logi

Fika ingår. 

Kursens mål

Denna kurs är utformad för att ge er den konkreta kunskap och verktyg ni behöver för att lyckas med era projekt och maximera era resultat. Kontakta oss idag för att skapa en skräddarsydd kursplan som passar era behov och mål.

Kursledare

Louise är certifierad instruktör inom LFA-metoden med flera års praktisk erfarenhet av projekt- och verksamhetsplanering samt resultatuppföljning. Louise är engagerad i att skapa meningsfulla och praktiskt inriktade utbildningsupplevelser som ger deltagarna verktyg och kunskap för att lyckas i sina egna projekt. Hon betonar vikten av en välplanerad process med bred delaktighet oc'h en tydlig plan som grund för välfungerande projekt och verksamhet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektplanering och verksamhetsutveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ELVIRA Kunskapsutveckling AB
Sveavägen 41
111 34

ELVIRA Kunskapsutveckling

På ELVIRA Kunskapsutveckling arbetar vi för att stödja företag och organisationers medarbetare i att uppnå framgång genom våra skräddarsydda kurser och tjänster. Vi har flera olika kurser som är utformade för att möta unika behov i dagens snabbföränderliga klimat. Vårt...

Läs mer om ELVIRA Kunskapsutveckling AB och visa alla utbildningar.

Highlights