Integrationspedagog

Längd
Egen takt
Pris
15 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
365 dagar om året se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
15 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
365 dagar om året se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Video

Kursbeskrivning

Integrationspedagog

Studera till integrationspedagog

Som integrationspedagog hjälper du nyanlända och personer med funktionsvariationer att känna sig som en del av samhället. 

I utbildningen lär du dig följande

I distansutbildningen integrationspedagog lär du dig arbeta professionellt inom vård, skola och arbetsmarknad- eller integrationsområdet. I utbildningen lär du dig projektleda och genomföra ett socialt pedagogiskt informationsarbete och öka förståelsen för och hos olika grupper av nyanlända i samhället. Du lär dig självständigt bedöma hur kulturell och etnisk bakgrund skapar utmaningar och utvecklingsmöjligheter i arbete med individer i alla åldrar. Du kommer även genomföra ett fördjupande arbete utifrån vetenskapliga och/eller beprövade metoder inom skola, vård och integrationsområdet. I utbildningen ingår även att belysa integrationens komplexitet utifrån ett formellt perspektiv. Under utbildningen får du bedöma hur planering och daglig verksamhet ska dokumenteras och genomföras. Du får lärdomar inom pedagogiska och sociala samtalsmetoder ur ett andraspråksperspektiv då du även kommer lära dig handleda mångkulturella möten.

Du får även kunskap om hur olika insatser och verksamheter kan bidra till integration och förhindra diskriminering utifrån resurser och konkreta förhållanden. Utbildningen går igenom regelverk för olika situationer i arbete inom vård, skola och arbetsmarknads- eller integrationsområdet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

365 dagar om året

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursinnehåll

Du kommer få kunskaper om och i följande:

 • Flykt, migration, och integration.
 • Hälsa, posttraumatisk stress, relationsskapande möten och bearbetande metoder.
 • Religion, olika livsåskådningar, kulturella och etniska perspektiv och social tillhörighet.
 • Svensk kultur, koder, normer och levnadsvillkor.
 • Genus och hedersrelaterad problematik och samhällets stöd för den som är utsatt.
 • Utsatta områden och ekonomiska skillnader i livsvillkor i Sverige.
 • Mänskliga rättigheter, ansvar, lagar och regelverk som styr det svenska flykting- och migrationsområdet, från asylprocess till etablering.
 •  Kunskap om arbetsmarknadspolitik och nyanländas möjligheter och stöd.
 • Pedagogiska teorier och modeller som stöd i skolan och i samhället samt insikt i neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
 • Dokumentation och regelverk inom skola, vård- och omsorg och socialt arbete, samt modeller och teorier för andraspråksinlärning.

Kursledare

Karin Boström

Ansvarig för utbildningarnaIntegrationspedagog, Lärarassistent

 • Mer än 20 års erfarenhet av pedagogik och skolutveckling
 • Arbetat på Skolverket med vuxenutbildning
 • Spetskompetens inom integration och invandrarbarns pedagogiska situation i Sverige

Karin har mer än 20 års erfarenhet av pedagogik och skolutveckling från både friskolor och kommunal verksamhet i roller som lärare, verksamhetsutvecklare och rektor inom alla skolformer. Är pedagog och beteendevetare i grunden med särskild inriktning mot integration, språkstödjande- och socialpedagogik.

Hennes engagemang för skolan som nyckel i samhället började i Tensta/Rinkeby, precis efter Lärarhögskolan. Då som ansvarig för förskola och resurslärare i skolan på Stockholms socialförvaltning. Efter vidareutbildning på universitet med en Kulturkommunikationsutbildning, Specialpedagogik, studier i utredningsteknik med en avslutande forskningsrapport om invandrarföräldrars syn på och önskemål om skolan och svenska språket, följde studier i sociologi och invandrarbarns pedagogiska situation i Sverige.

Därefter har Karin arbetat många år inom den privata sektorn som verksamhetsutvecklare, rektor, föreläsare på Lärarhögskolan och senast som VD för ett företag inom utbildning och vård- och omsorg, med en omfattande verksamhet för ensamkommande barn.

Hennes arbete som pedagog och utvecklare inom skolan har omfattat ansvar för uppstart och programutveckling för olika skolformer som förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning samt en anställning på Skolverket för utveckling av vuxenutbildning.

Karin har fått insikt i pedagogisk utveckling på plats i Storbritannien på Wittoria Primary School, National Children’s Bureau, Froebel Institute of Higher Education. Därutöver studieresor i Europa och U.S.A för att ta del av olika pedagogiska metoder och syn på skolan, samt EU-projekt inom vuxenutbildning och EQF med 8 europeiska länder.

Diplom/Certifikat

Diplom efter godkänt slutprov.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Integrationspedagog, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Distansinstitutet
Skeppgargatan 8
11452 Stockholm Stockholms län

Distansutbildning och kompetensutveckling

Hitta din utbildning inom dessa områden: HR Ekonomi Inredning Pedagogik Administration Kommunikation Du väljer själv startdatum. Du väljer själv studietakt. Du väljer själv studieplats.  Du kan arbeta samtidigt som du studerar. Utbildningarna är skapade i samarbete med landets mest framstående...

Läs mer om Distansinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights