Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL

Längd
80 timmar
Pris
5 996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
80 timmar
Pris
5 996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 5 996 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL

I den här kursen kommer du att lära dig att bygga en fullständig sociala medier-sida från grunden med hjälp av C#, Entity Framework och Identity API. C# är ett objektorienterat programmeringsspråk som används för att utveckla applikationer på .NET-plattformen. Entity Framework är en del av C# som används för att hantera databaser i en applikation, på ren svenska är det alltså ett enklare sätt för programmerare att jobba med sin applikations databas. Identity API är ett säkerhetsramverk som används för att hantera användare och autentisering i en applikation. 

Kursen bygger vidare på kunskaperna från våra kurser Programmerare - Grundläggande programmering och Programmerare – Programmering fördjupning. Under kursen kommer du att lära dig grunderna Entity Framework och du kommer att lära dig att använda Identity API för att hantera användarautentisering, säkerhet och rollhantering. Kursen kommer också att täcka olika aspekter av att bygga en sociala medier-sida, inklusive användarskapande, profilhantering, vänhantering, inläggsskapande och hantering av kommentarer. 

Efter avslutad kurs kommer du att ha lärt dig att bygga en fullständig sociala medier-sida med C#, Entity Framework och Identity API från grunden, samt ha större förståelse för databasdesign och säkerhetsaspekter. Du kommer också att ha utvecklat dina färdigheter inom objektorienterad programmering, databashantering och API-användning som kan tillämpas på andra projekt och applikationer. 

Om du gör en intresseanmälan har du möjlighet att ta del av första lektionen gratis för att få en inblick i kursen :)

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja när du vill

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Kursen bygger vidare på kunskaperna från våra kurser Programmerare - Grundläggande programmering och Programmerare – Programmering fördjupning.  För att ta denna kurs bör du ha grundläggande kunskaper i programmering med C# och HTML/CSS, samt ha erfarenhet av att arbeta med SQL-databaser och Entity Framework. 

Grundläggande programmering i C# innebär att du bör ha förståelse för grundläggande programmeringskoncept som variabler, datatyper, funktioner, loopar, villkor och klasser. Du bör också kunna skriva enkla program i C# och ha förståelse för objektorienterad programmering. 

Grundläggande HTML och CSS innebär att du bör ha erfarenhet av att skapa enklare webbsidor med HTML-kod och stilisera dem med CSS. Du bör också kunna skapa enklare layouter och använda grundläggande designprinciper. 

SQL-databaser innebär att du bör ha förståelse för databasdesign, databasstrukturer och SQL-språket. Du bör också kunna skapa tabeller, lägga till data och hämta data från en SQL-databas. 

Entity Framework innebär att du bör ha grundläggande kunskaper i att arbeta med Entity Framework, som är en del av C# som används för att hantera databaser i en applikation. Du bör också kunna skapa modeller och hämta data från en databas med hjälp av Entity Framework. 

Genom att ha erfarenhet av dessa förkunskapskrav kommer du att kunna ta till dig kursinnehållet på ett effektivt sätt och kunna fokusera på att lära dig att bygga en sociala medier-sida med C#, Entity Framework och Identity API. 

Kursinnehåll

  • Objektorienterad C# 
  • Model-View-Controller programmering 
  • Webbutveckling med HTML & CSS 
  • Entity framework 
  • Identity API 

Video

Upplägg

1 termin deltid/ 80 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 80studietimmar för att slutföra de moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldraledighet. 

Kursen består av 8 avsnitt, till varje avsnitt finns tillhörande övningsuppgifter för att du ska få förståelse för koden vi skriver genom att koda på egen hand. 

Under utbildningen kommer du att få en mängd praktiska uppgifter som du behöver göra för att befästa kunskapen som du tar till dig från avsnitten. Utan att göra dessa kommer inte kunskapen fastna.  

Investering

Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi.  

Ångerrätt 14 dagar gäller. 

Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

Kursledare

Linus Rudbeck 

Linus har en bakgrund inom utveckling, där han har levererat projekt direkt till kunder och även jobbat som konsult och varit en integrerad del av kundens team. Med sin breda erfarenhet och kompetens har Linus nu kompletterat med att lära ut programmering, där han verkligen brinner för att dela sin kunskap med andra. Han är en mästare inom sitt område och har en passion för att hjälpa andra att nå sin fulla potential inom utveckling. 

Examen, diplom m.m.

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov.

Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov. Diplomering och certifiering sker helt på distans, på tider som passar dina förutsättningar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Saman
20 mar 2024

Jag tycker att kursen har varit kul och nyttig! Linus har varit superbra som pedagog! Jag har lärt mig massor inom webbutveckling och ser fram emot att läsa kommande nivå i prog...

Visa mer
5/5
Sorin
22 nov 2023

Tydlig och lätt att förstå

4/5
Malin
31 okt 2023
Distansakademin

Tydliga och bra videos. Enkelt att hänga med och förstå. Bra med övningsuppgifter.

Distansakademin i Sverige
BAGARENS VÄG 4
567 32 vaggeryd

Utbilda dig med Distansakademin

Onlinekurser inom marknadskommunikation, programmering och försäljning. Vi erbjuder utbildningar och kurser genom videor, texter, uppgifter, gemensamma projekt, live-föreläsningar och one to one-coaching. Utbildningarna har skapats i samarbete med Keystone Production. Distansakademins målsättning är att så många som möjligt ska lära sig...

Läs mer om Distansakademin i Sverige och visa alla utbildningar.

Highlights