Familjepedagog

Längd
2 år
Pris
26 441 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 år
Pris
26 441 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Att jobba som familjepedagog

Familjepedagog är ett relativt nytt yrke som har tillkommit inom den sociala omsorgen utifrån det ökade behovet av stöd som familjer behöver.

Som familjepedagog arbetar du med att hjälpa och stödja familjer, både barn och vuxna, i deras hem för att främja ett bättra vardagsliv. Detta är ett praktiskt och socialt yrke där du har möjlighet att påverka alla individer i familjen.

Du arbetar med hela familjen, inte bara enstaka medlemmar, och ger de praktiska verktyg att använda i de olika situationerna som kan uppstå. Det kan vara t.ex. att hjälpa till att lägga barn vid sängdags och lära dem att kommunicera på ett positivt och förståeligt sätt.

Om utbildningen

Vår utbildning ger dig de verktyg och kunskaper du behöver för att kunna arbeta inom detta spännande nytt yrke och göra skillnad för familjer.

Denna utbildning passar dig som redan arbetar eller vill arbeta med familjer inklusive barn, ungdomar och vuxna inom behandling, omsorg, socialtjänsten, HVB-hem, som boendestödjare eller i en annan relevant verksamhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja när du vill

 • Onlineutbildning
 • Distans

Varför välja Cady Utbildningar?

Kurslitteratur ingår

Behov på

arbetsmarknaden

90% får jobb efter genomförd utbildning

Arbetsprognos

Det finns mycket goda möjligheter att kunna få ett arbete inom yrket och efterfrågan blir allt mer utifrån det ökade behovet inom social omsorgen. Är du nyfiken på vad arbetsgivarna på just din ort har för krav för att kunna erbjuda dig ett arbete – fråga dem gärna innan du anmäler dig.

Vanliga yrkesområden

 • Inom behandling, omsorg eller socialtjänst där du möter familjer på olika sätt.
 • Inom HVB-hem.
 • Som boendestödjare.
 • Andra verksamheter inom området.

Bra att veta

För att arbeta med minderåriga barn och ungdomar krävs det dessutom att du har ett rent belastningsregister. Praktik- eller arbetsplatsen kan kräva ett utdrag som du kan beställa på polisens hemsida men du behöver inte lämna in ett till oss som skola.

Arbete med egna klienter

Du får praktisk erfarenhet genom att arbeta med dina egna klienter i sessioner.

Du hittar dina klienter själv och om du inte har någon tidigare erfarenhet kan du börja med lättare fall inom din familj eller vänskapskrets. Det är viktigt att du får feedback och blir bekväm i din roll som terapeut. Detta förbereder dig, på bästa sätt, för att kunna arbeta med utomstående klienter efter att du har avslutat din utbildning.

Antagningskrav

Lägst godkänt betyg i:

 • Svenska A / Svenska 1 / SAS A / SAS 1 eller motsvarande
 • Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande
 • Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande

Särskilda förkunskapskrav:

 • Du ska ha arbetat minst 6 månader i ett vårdande yrke.
 • Du ska redan ha läst delkursernaetik,kommunikation,psykologisamtpsykiatripå gymnasienivå. Om du saknar någon av dessa erbjuder vi dem som preparandkurser.

Saknar du något av antagningskraven?

Det kan ändå vara möjligt att bli behörig för att läsa även om du inte uppfyller antagningskraven om du istället har reell kompetens genom livs- eller arbetslivserfarenhet. Vill du veta om du kan läsa får du ansöka om en bedömning av din behörighet genom att kontakta vår valideringsavdelning innan du anmäler dig.

Kursledare

Cadys team av kunniga yrkeslärare som har gedigna erfarenheter från arbete med och inom terapi, psykiatrisk vård samt pedagogik.

Genom deras gedigna kunskaper och kompetenser har de värdefulla insikter i vad det innebär att arbeta inom dessa branscher.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Familjepedagog, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Cady Utbildningar
Fotögatan 6B
414 74 Göteborg Götalands län

Vill du plugga och jobba samtidigt? Inga problem!

På Cady Utbildningar anpassas dina studier perfekt för just ditt liv.  Du studerar helt på distans.  Du väljer startdatum.  Du får en personlig yrkeslärare. Du får all kurslitteratur. Du får ett utbildningsbevis.  Hos Cady kan du hitta utbildningen som hjälper...

Läs mer om Cady Utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursens mål

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som familjepedagog.

Efter genomförd utbildning ska du kunna:

 • Analysera individen och familjens behov bakom dess beteende.
 • Kartlägga vilka pedagogiska insatser kommer att utveckla familjers kvalité i samarbete med föräldrarna.
 • Stödja föräldrarna att modifiera sin föräldrastil vid behov samt utveckla sin kommunikation.