Innovationsledning för hållbar stadsutveckling

Längd
18 timmar
Pris
23 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
18 timmar
Pris
23 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: Innovationsledning för hållbar stadsutveckling

 • Kunskaper i innovationsledning
 • Verktyg för att leda innovationsaktiviteter
 • Trend- och omvärldsspaning

Världen blir alltmer komplex och vi står inför stora samhällsutmaningar. För att lyckas med omställningen till hållbara städer och samhällen krävs nya arbetssätt och samverkansformer. Få kunskap i hur du kan leda i förändring och driva innovationsprocesser för att framtidssäkra din organisation och bidra till en hållbar stadsutveckling.

Om kursen

Framtidens utmaningar kräver nya arbetssätt och innovativa lösningar. Städer är viktiga möjliggörare för att klara av den omställning som behöver ske för att nå målen i Agenda 2030. Samhällsutvecklarens roll förändras och kommuner går från en traditionellt förvaltande roll till en mer utvecklings- och kundorienterad.

Detta är en omställning och kulturresa för hela offentlig sektor. För att lyckas behöver kommuner tillsammans med andra aktörer – näringsliv, kommunala bolag, akademi och civilsamhälle – öka sin innovationsledningsförmåga och hitta samverkans- och affärsformer som gynnar en långsiktigt hållbar utveckling.

I den här kursen får du inspiration och insikter som du kan ta med dig in i din nuvarande yrkesroll och arbetsplats. Vi kommer tillsammans arbeta med innovationsmodeller och olika verktyg. Du får därmed kunskaper i innovationsledning, hur du kan leda i förändring och framtidssäkra din organisation och stad, driva innovationsprocesser för värdeskapande nya lösningar och visa på kopplingen mellan innovation och hållbar stadsutveckling.

Kursen ger dig en förståelse för hur du, inte bara kan vara en del av förändringen, utan också hur du kan leda den. Kursen fokuserar på alla dimensioner av hållbarhet – social, ekologisk och ekonomisk – och tar utgångspunkten i ett systemperspektiv.

Vem är kursen för?

För dig som jobbar med stads- och samhällsutveckling och/eller innovation och utveckling. Du kan t.ex. vara samhällsplanerare, stadsplanerare, ha en ledande befattning inom kommun, region och kommunala bolag, hållbarhetsansvarig, innovationsledare eller verksamhetsutvecklare. Inga förhandskunskaper i innovationsledning krävs.

Urban Design & Planning

Detta är en kurs inom Berghs nya utbildningsområde – Urban Design & Planning. Ingången är är Human Centered Design. Metoder används för att visualisera och skapa prototype. Fokus ligger på att lyfta olika perspektiv, få igång samverkan, nyttja kreativitet och kommunikation. På Berghs är alla föreläsare yrkesverksamma med uppdrag att ge kunskap, inspirera och dela med sig av verktyg och modeller inom området. Vårt perspektiv är arbeta integrerat med föreläsare från olika områden och vi nyttjar ofta case i undervisningen. Kursen försöker alltid få med olika perspektiv: ekonomiskt, socialt och miljö. Vi tror på att det som utvecklas ska skapa ekonomisk nytta samtidigt som det ger människor mervärde och bidrar till att lösa en samhällsutmaning.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen är för dig som arbetar med stads- och samhällsutveckling och/eller innovation och utveckling. Det kan t.ex. vara samhällsplanerare, stadsplanerare, ledande befattningar inom kommuner, regioner och kommunala bolag, hållbarhetsansvariga, innovationsledare och verksamhetsutvecklare. Inga förhandskunskaper i innovationsledning krävs.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
29 375 kronor

Studieavgift exkl. moms
23 500 kronor

Kursdatum

Tisdag den 28/11, onsdag 29/11, och måndag den 4/12. kl 9:00-16:00

Kursansvariga

Elisabet Spross, chef informationsteknik och ledningssystem på Sis.
Elisabet är samhällsutvecklare med expertis inom innovationsledning och smarta, hållbara städer. En samhällsplanerare som brinner för ledarskap och att, med hjälp av innovation, lösa komplexa organisations- och samhällsutmaningar.

Jenny Carlstedt, digitaliseringsstrateg samhällsbyggnad, Sweco Sverige.
Jenny har fokus på den multidisciplinära och hållbara stads- och samhällsutvecklingen. Van utbildare, workshopledare och coach, som drivs av att tillsammans med andra tänka nytt och hitta nya smarta lösningar på såväl nya som traditionella problem och utmaningar.

Det här får du

 • Kunskap och övning i att arbeta med innovationsledning (processer, metoder, strategi etc.)
 • Förståelse för hur innovationsledning är en viktig möjliggörare för hållbar stadsutveckling
 • Omvärldsspaning och förståelse för nuvarande och kommande utmaningar
 • Goda exempel där innovation har bidragit till hållbar stadsutveckling
 • Verktyg för att öka innovations- och samverkansförmågan i din organisation

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 november, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Innovationsledning för hållbar stadsutveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights