Effektiv kommunikation

Advantum Kompetens AB, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 15 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kommunikation

Effektiv kommunikation, 2 dagar

Få kunskaper och konkreta verktyg för att stärka den egna kommunikationen i olika typer av möten och samtalssituationer med andra.

Effektiv kommunikation handlar om det som vi brukar kalla för social kompetens där en viktig del är att förstå sig själv och andra och att kunna anpassa sitt sätt att kommunicera. Tydliga budskap, kroppsspråk, frågor och lyssnande liksom feedback och återkoppling är del av träningsmomenten. Vi tittar även på hur försvarsmekanismer kan störa kommunikationen och hur vi kan agera för att komma förbi dessa. Och vad finns det för sätt att undvika missförstånd och att kunna påverka andra?

Du stärker under dagarna din egen förmåga genom både övningar och feedback samt bygger på din egen självinsikt och förståelse för dina styrkor och potential.

Tidigare kursdeltagare om Effektiv kommunikation

 • Warren Fourie
 • Fastighetstekniker
 • Fabege

Vad var ditt syfte med att gå utbildningen?
Vi har ibland många möten och konferenser, där man i sin roll skall informera och vara ledare i rummet. Här ville jag bli säkrare i rollen och få fler verktyg.

Vad tyckte du var särskilt bra med utbildningen?
Helheten. Att få insikter om alla olika delar inom området ”kommunikation” och vad som påverkar hur man kan nå fram genom ”bruset”. Inte så enkelt som man tror alla gånger att få fram sitt budskap. Speciellt bra var att lära mig att klart uttala vad jag förväntar mig av mottagaren och inte se det som självklart. Att bli tydligare här helt enkelt. Och att förstå att vi alla tänker olika och tar emot kommunikationen på olika sätt.

Vad kommer du framför allt att göra annorlunda som ett resultat efter utbildningen? Eller vad gör du redan idag annorlunda?
Jag pratar högre, lyssnar bättre och lyssnar utan att avbryta. Jag uttrycker tydligare mina förväntningar i dialogen och i mitt indirekta ledarskap. Och jag ger också mer kvalitativ feedback när det behövs.

Har du fått någon respons från din chef efter utbildningen?
Spontant har chefen märkt skillnad, och vi ska ha ett uppföljningsmöte om ett tag och prata vidare om de resultat som han också ser och att jag får återkoppling på det och jobbar vidare.

Hur skulle du beskriva utbildningen för någon som funderar på att gå den?
Under två dagar får du insikter kring alla åtta områden som påverkar din förmåga att kommunicera och som du själv sedan kan arbeta vidare med. Just helheten och självinsikten tillsammans med olika tips är bra. Och att man skapar sin egen personliga handlingsplan utifrån egna behov. Mycket bra och aktiv träning.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

23 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

19 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Hör av er för mer information!

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Alla som känner behov av att öka sin egen sociala kompetens och kommunikativa förmåga för att göra sin röst hörd, kunna påverka och interagera med andra.

Varför välja Advantum Kompetens AB?

Auktoriserat utbildningsföretag

Kursledare med
praktisk erfarenhet

4,6 av 5 i
kursutvärderingar

Video

Utbildningens innehåll

 • Social kompetens och socialt samspel
 • Kommunikation och uttryckssätt
 • Kroppsspråk och icke-verbal kommunikation
 • Kommunikationsmönster och olika fokus i dialogen
 • Situationsanpassad kommunikation
 • Konsten att vara tydlig och få fram sin egen mening
 • Feedback och återkoppling
 • Konsten att lyssna in vad andra egentligen säger
 • Olika kraftfält i dialogen
 • Sinnestillstånd påverkar vår kommunikation
 • Att kunna påverka andras beteenden
 • Att ta emot kritik och hantera olikheter
 • Att styra och leda dialoger och samtal mot tydliga mål
 • Att hantera flera olika samtal och viljor i dialogen
 • Samtalsträning och rollspel med personlig feedback

Utbildningens mål

Att få kunskaper och konkreta verktyg för att stärka den egna kommunikationen i olika typer av möten och samtalssituationer med andra.

Allt detta ingår

Lunch och kaffe, frukt, godis. Kursmaterial bestående av Personlig Handlingsplan "Maximera lärandet", Verktygslåda med checklistor och dokumentation samt reflektionspunkter att jobba vidare med på hemmaplan. På vissa utbildningar ingår även Lärkarta®, en specifik Mindmap för att stärka lärandet.

Allt detta ingår

Lunch och kaffe, frukt, godis. Kursmaterial bestående av Personlig Handlingsplan "Maximera lärandet", Verktygslåda med checklistor och dokumentation samt reflektionspunkter att jobba vidare med på hemmaplan. På vissa utbildningar ingår även Lärkarta®, en specifik Mindmap för att stärka lärandet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Effektiv kommunikation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 13 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Ingela Arvidsson, Advanced Project Manager
05 dec 2019

En utbildning i att få förståelse för olika kommunikationsstilar och sätt att hantera dessa i möten, såväl öga mot öga som i grupp.

5/5
Annelie Mannertorn, EU-samordnare
05 dec 2019

Jag fick ökad självkännedom och användbara tips och metoder. Efter utbildningen kommer jag anpassa min kommunikationsstil i olika situationer och till olika personligheter.

5/5
Ingela
06 feb 2014

En utbildning i att få förståelse för olika människistilar och sätt att hantera dessa i möten, såväl öga mot öga samt i grupp, hur kommunikation är uppbyggd och hur man kommer f...

Visa mer
Advantum Kompetens AB
Karlavägen 108
115 26 Stockholm

Advantum Kompetens AB är ett auktoriserat utbildningsföretag som erbjuder öppna och skräddarsydda utbildningar inom ledarskap, att leda sig själv, kommunikation, pedagogik och HR. Vårt öppna program finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Företagsinterna lösningar levererar vi i hela Norden och Europa....

Läs mer om Advantum Kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights