Visa utbildning.se som: Mobil

Program Management (MSP®) Foundation & Practitioner

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
5 dagar
Nästa tillfälle: 2020-05-11 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Program Management (MSP®) Foundation & Practitioner

MSP® Foundation och Practitioner

Organisationer idag befinner sig i ett klimat av ständig och ökande förändring. Organisationer
som kan förvandla sig själva genom ett effektivt ledarskap och en strategisk styrning har större chans att överleva och frodas på marknaden. Programledning betraktas allt oftare som nyckeln för att hantera denna förändring för organisationer.

MSP® (Managing Successful Programmes) representerar väl beprövad programledning för framgångsrik förändring, genom tillämpning av programledningsstrategier. MSP® definierar programledning som ”åtgärder för att genomföra samordnad organisation, styrning och genomförande av en samling projekt och förändringsverksamhet för att uppnå resultat och inse nyttan av strategiers betydelse för verksamheten”.

Adding Value Consulting erbjuder  MSP® kurser för projektpersonal på alla nivåer. Vi driver schemalagda öppna kurser i Stockholm liksom interna kurser för kunder , såväl i offentliga som privata sektorn över hela Sverige. Våra kurser erbjuds på Engelska.

MSP® Foundationkurs

MSP® Foundationkurs täcker hela kursplanen för MSP® på Foundationnivå och förbereder deltagarna för MSP® Foundationexamineringen. Det är en klassrumsbaserad tredagarskurs som är utarbetad för individer som behöver en allmän förståelse av MSP®. Foundationexamen kan skrivas på den tredje kursdagens eftermiddag.

MSP® Practitionerkurs

MSP® Practitionerkurs ger möjligheten att se hur MSP® kan användas på riktiga program samt förbereder deltagarna för MSP® Practitionerexamineringen. Detta är en klassrumsbaserad tvådagarskurs som främst riktar sig till programledare, erfarna projektledare, programstödsmedlemmar och högre chefer inom alla områden. Practitionerexamen kan skrivas på eftermiddagen under den andra kursdagen.

Företagsintern utbildning

Utbildningen kan även hållas som företagsanpassad. Kontakta oss via en intresseanmälan för mer information.

Fördelar med MSP®:

 • Förändringar kan planeras och implementeras på ett integrerat sätt, för att garantera att den nuvarande verksamheten inte påverkas negativt
 • Projekt och förändringsverksamheter kan samordnas och kontrolleras, genom en tydlig identifiering av roller och ansvarsområden för alla som behöver delta i ledningen av programmet
 • Individerna är inriktade på att identifiera fördelar för verksamheten genom en formell process
 • Underlättar effektiva svar på strategiska initiativ genom att överbrygga klyftan mellan företagsstrategier och projekt
 • Tillhandahåller en smidig övergång från nuvarande till framtida affärsverksamhet genom tydligt igenkännanden och ansvar, så att organisationen förbereds väl inför förändringen till nya sätt att arbeta
 • Ger ett ramverk för företagsledningen att styra förändringsarbetet samtidigt som det garanteras att fokus alltid ligger på verksamhetsmålen
 • Budget kontroll
 • Används globalt av ledande offentliga och privata organisationer
 • Ledningssupport
 • Resurshantering
 • Riskhantering
 • Vinstrealisering
 • Koordination & kontroll

Målgrupp

Adding Value Consultings MSP® kurser riktar sig till projektpersonal på alla nivåer. Vi driver schemalagda öppna kurser i Stockholm liksom interna kurser för kunder , såväl i offentliga som privata sektorn över hela Sverige. 

Investering

För mer information samt offert, välkommen att kontakta oss via intresseanmälan nedan.

Examen, diplom m.m.

MSP® Certifieringar

Det finns för närvarande tre certifieringar tillgängliga för MSP®; FoundationPractitioner och Advanced Practitioner. Adding Value Consulting erbjuder öppna kurser på Foundation- och Practitionernivå

• Foundation är den första av de tre MSP® certifieringarna du måste klara för att bli Advanced MSP® Practitioner. Denna nivå syftar till att mäta om en kandidat skulle kunna arbeta i en programmiljö med hjälp av de grundläggande principerna i MSP®.

• Practitioner syftar till att se om en kandidat kan visa övergripande förståelse av principerna och teorin i MSP® handboken. Nivån är avsedd för någon som kommer arbeta med programledning, kanske (men inte nödvändigtvis) med projektledningsbakgrund. Practitionernivån är en språngbräda från kunskap om begrepp till en högre nivå av förståelse och tillämpning av metoden.

• Advanced Practitioner är avsedd för programledare och blivande programansvariga som har insikt i principerna och teorin i MSP® manualen. Deltagarna bör praktiskt ha tillämpat programledning och efter att ha arbetat i stora program ha stor förståelse därav.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Program Management (MSP®) Foundation & Practitioner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

AVS

Vi utbildar och certifierar dig inom projektledning, agile och IT. Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization), som organiserar 'Best Practice' kurser i Norden, avseende:  IT, projekt, program och portföljhantering. Vi har introducerat PRINCE2 i Sverige...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Adding Value Consulting AB

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Program Management (MSP®) Foundation & Practitioner!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 28 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer