Visa utbildning.se som: Mobil

Presentationsteknik + halvdagskurs

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-09-23 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2019-09-23  
13 900 SEK
Göteborg
2019-10-01  
13 900 SEK
Stockholm
2019-11-18  
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Presentationsteknik - konsten att få åhörare att lyssna.

Genom att utveckla din presentationsteknik kan du känna dig tryggare inför framträdandet eller veckomötet. Att presentera inför en grupp kan för många människor kännas nervöst och kanske olustigt. Samtidigt är det ett utmärkt tillfälle för kommunikation och att få andra att lyssna på dina idéer och lösningar.

Att tala inför en grupp hamnar ofta högst upp på listan över det som vi skyr allra mest. Genom att utveckla din presentationsteknik kan du känna dig tryggare inför framträdanden eller veckomötet. Att kunna framföra ditt budskap på ett retoriskt, avslappnat och engagerat sätt är något som kommer att hjälpa dig i din karriär. Med rätt innehåll, disposition, kroppsspråk och röst ökar dina chanser att lyckas övertyga.

presentationsteknik

Vi kommer att fokusera på att utveckla din skicklighet i att få din publik att lyssna. Du kommer själv få hålla presentationer och varva det med retorik och kommunikationsteori. Vi arbetar med verktyg för att vända eventuell nervositet till någonting positivt och metoder för att göra din presentation tydlig. Under kursen presentationsteknik kommer flera presentationer att genomföras och du kommer både ge och få värdefull feedback från kursledare och övriga deltagare. Om du önskar så spelas dina presentationer in och du får med dig dem hem för att kunna träna vidare.

presentationsteknik

Academic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att öva ställa egna frågor. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. När du klickar ''beställ information'' kan du kontakta oss för mer information.

Liknande utbildningar:

Praktisk kommunikation
Kommunikativt ledarskap
Presentationsteknik företagsanpassad

Målgrupp

Du som någon gång presenterar eller informerar om lösningar, saker, produkter eller idéer. Chefer, ledare, säljare, projektledare, inköpare, personalansvariga, informatörer, produktspecialister, utbildare, gruppledare, rådgivare etc.

Utbildningens mål

Efter kursen har du den retorik och kunskap som behövs för att genomföra presentationer på ett säkert och övertygande sätt. Du kommer att kunna anpassa ditt budskap och ha insikt i hur du bäst strukturerar din presentation för att skapa störst uppmärksamhet. Du kommer även att ha möjligheten att vända nervositet till någonting positivt i dina presentationer.

Ur innehållet

 • Konsten att få kontakt med lyssnarna
 • Hantera det viktiga kroppsspråket
 • Sätt dig in i åhörarens situation
 • Målanalys och mottagaranalys
 • En bra disposition - I vilken ordning ska budskapen framföras?
 • Modern retorik och knep för en lyckad presentation
 • Olika typer av manus och andra hjälpmedel
 • Dokumentation - Före, under och efter presentationen
 • Tidsaspekter i presentationen
 • Det lyckade genomförandet - Inledning, Avslutning och Uppföljning
 • Individuell analys av egna styrkor och utvecklingsområden (görs före och efter kursen)
 • Dina egna presentationer i videoformat

Sagt av tidigare deltagare

"Mycket bra att kursledaren har så mycket erfarenhet från verkligheten och därmed lätt kan omvandla teorier till praktiska exempel som blev lätta att förstå. Fantastiskt trevligt och utmanande. Fick ingen lugn stund att sjunka tillbaka i trygghetszonen, vilket var otroligt nyttigt!"
Marie Woronin, Nordic Aero AB

"Mycket praktiska övningar. Mycket trevlig och kompetent kursledare."
Camilla Viotti, Evry

"Tack för en fantastiskt kul och givande kurs!"
Joachim Hedenius, Videoplaza

Kursledare

Ulrika har drygt 25 års erfarenhet av försäljning, marknadsföring och affärsmannaskap. ulrika sandborgUlrika är en positiv och driven tränare med förmågan att omsätta teori i praktiken. Idag är hon fokuserad på utveckling av försäljningsorganisationer och säljstilar. Hon är specialiserad inom analys, identifiering och avhjälpning av säljhinder

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Presentationsteknik + halvdagskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Marie Rosengren
(5)
Ulrika är engagerad och medryckande i sin presentation. Gav många tydliga förklaringar och exempel på frågeställningar vi hade. Hon lyckades skapa en trygg miljö för deltagarna
Hampus
(5)
Kursledaren var otroligt professionell och kunnig. Över förväntan. Innehållet hade större omfattning än jag trodde vilket var mycket positivt.
Elina
(5)
Riktigt bra kurs! Den överträffade mina förväntningar och jag är glad att ha den med mig nu i framtida presentationer.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Presentationsteknik + halvdagskurs
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 142 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området