Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Visar 1-20 av 20 träffar
 

Mer om Utbildning inom BIM-teknik

Med Building Information Model eller ”BIM” har du förmågan att skapa virtuella objekt. Modellen kan sen gestalta olika steg under ett projekts gång. Vanligen används BIM när nya hus ska byggas. Metoden är flexibel och låter dig och de inblandade visualisera hela byggnationens livscykel.

Med BIM-teknik har du förmågan att skapa tredimensionella ritningar över flera olika projekt. Även om tekniken just nu är mycket vanlig inom byggbranschen så finns det många andra användningsområden. Alla typer av projekt som har ett fysiskt objekt som mål kan se stora fördelar med teknik som ger en bra visuell representation av dessa mål. Samhällsplanering av olika slag är ett exempel. Service och reparationsarbeten kan också vara ett område som förenklas av att ha en tydlig 3D-bild över vad eller vilka underhåll som ska utföras.

BIM-teknik liknar på vissa sätt den som finns inom CAD-teknik, men det har en annan flexibilitet att användas utanför industri. CAD används mer i produktion av saker, som en ritning för hur man sammansätter en smartphone eller fräser delar inom CNC. Medan BIM ger en mer anpassbar överblick över ett projekt.

Vad innebär en BIM-utbildning?

Som med de flesta utbildningar står innehållet helt och hållet på vad kursen väljer att lägga sitt fokus! Generellt kan sägas att utbildningarna främst vänder sig till dig som redan jobbar inom projektledning, samhällsplanering, anläggningsbranschen, teknik och olika byggroller som kan nyttja kunskapen.

En del utbildningar fokuserar mest på de tekniska aspekterna av BIM. De går på djupet vad BIM-tekniken verkligen kan göra och hur den fungerar på ett genomgripande sätt. Tanken med en teknisk utbildning är att du ska lämna kursen med en bred förståelse för tekniken.

Andra utbildningar går i motsatt riktning. De fokuserar istället på att ge dig mer ytliga kunskaper och ser till att du förstår hur du använder enklare funktioner specifikt för ditt område som kanske inte kräver samma grundliga kunskap inom de mer tekniska bitarna.

Vi har flera olika alternativ, allt för att du ska kunna hitta en som passar just dina ändamål.

De viktigaste punkterna i en BIM-utbildning!

Här kommer några av de mest centrala punkterna från olika utbildningar. Någon eller flera av dessa kan du räkna med att få med dig när du har färdigställt en kurs i BIM!

  • Livscykelhantering av information, LOD.
  • BIM-teori, Bakgrund/Evolution CAD-BIM-BLM.
  • Objektsorientering, Objektbibliotek, Produktkataloger.
  • Förändrade arbetssätt, BIM-stödd process, VDC.
  • BIM-juridik och juridiska aspekter.
  • Introduktion BIM-teori: lär dig att förstå och leda projektering med digitala verktyg och metoder.
  • Senaste trenderna inom digitalisering, CoClass, VR och AR.

Bli Inget Mindre än en BIM-expert efter en BIM-utbildning!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Roy Andersson – diplomerad fasti...

– Jag har fått en bra bild av hur det fungera och känner mig tryggare i min roll som förvaltningschef. Dessutom vet jag hur jag ska förbereda mig i olika situationer och var man hittar information.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer