Onlineutbildningar - Röster på distans

Online training CAD Studio AB
Det har nu gått drygt ett halvår sedan CAD Studion lanserade sina första onlineutbildningar.

- Vi har länge pratat om att erbjuda onlineutbildningar, säger Natazja L Sternäng, utbildningsansvarig på CAD Studion. - Men tiden har aldrig känts riktigt rätt, förrän nu i våras när landet lamslogs av en pandemi. Vi vill ju fortsätta sprida vår kunskap inom branschen, men har så klart full förståelse för att folk nu inte känner sig riktigt bekväma med utbildning i lärosalar. Att då kunna erbjuda dem ett alternativ känns fantastiskt, fortsätter Natazja.

De första utbildningarna som släpptes var grundkurser i Bluebeam och AutoCAD, vilket varit de mest efterfrågade utbildningarna under det senaste året. Efter ett tag kom fördjupningskursen i AutoCAD och nu är även grundkurser i Revit och SketchUp på gång.
​- Vi håller för fullt på att kvalitetssäkra dessa kurser, då vi har höga krav på att våra onlineutbildningar ska hålla hög kvalitet, säger Natazja.

Vad innebär det då att gå en onlinekurs hos CAD Studion?

Natazja svarar: - Vill man gå en onlinekurs hos CAD Studion får man, på en förbestämd dag, tillgång till det inspelade materialet via en länk. Beroende på hur lång kursen är, har man tillgång till materialet ett visst antal dagar, men alltid betydligt längre tid än om du gått kursen på plats hos oss. Du kan då i lugn och ro gå igenom materialet när det passar dig, och du har gott om tid att genomföra övningarna. ​

        Natazja L Sternäng

Men om man kör fast?

- När du köper en onlineutbildning hos oss har du tillgång till obegränsad teknisk support, vid exempelvis inloggningsproblem eller andra problem med själva utbildningsmaterialet. Vi finns då, på kontorstid, behjälpliga via mail eller telefon, och gör vårt yttersta för att du ska komma vidare, förklarar Natazja. - Därefter ingår ytterligare 1 timmes support gällande allt programrelaterat, att nyttja från utbildningens start och 6 månader framåt.

Vad tycker deltagarna om onlinekurserna hos CAD Studion?

Ted Ohlsson, på Landskrona Energi, var en av de första att prova CAD Studions onlinegrundkurs i AutoCAD. - Jag tyckte det fungerade bra! Enda nackdelen jag kan komma på är att det ibland var svårt att separera det dagliga arbetet när man inte fysiskt var iväg på en utbildning, svarar han. - Men utbildningen hade en bra grund och höll ett bra tempo, och möjligheten att pausa filmen och dubbelkolla gjorde det enklare för mig. Jag fick definitivt det stöd och den support jag behövde av CAD Studion under utbildningen, och skulle varmt rekommendera den till andra.

Teds kollega Jonas Jonmar håller med. - För mig som helt novis i AutoCAD låg utbildningen på en bra nivå. Metoden passade mig perfekt. Det var lätt förklarat och man kunde pausa filmen, experimentera lite och sen gå vidare i egen takt, mycket bra! Det kändes bra med återkoppling och tillgång till CAD Studion både under och efter kursen och jag skulle absolut kunna rekommendera kursen till någon annan, avslutar Jonas.Läs mer om CAD Studion AB

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med CAD Studion AB och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.