Topp 5 inom industri

Jobbar du inom industri och vill kompetensutvecklas? Då är det här listan för dig. Här hittar du de fem mest populära utbildningarna inom industri på utbildning.se.

Oavsett om du arbetar inom läkemedelsindustrin, verkstadsindustrin eller kanske pappersindustrin finns det alltid utrymme för både förbättringar och effektiviseringar. Genom att samla på dig ny kunskap och kompetensutveckla dig inom ditt område kan du vara med och säkerställa att produktionsprocessen rullar på smidigt utan avbrott.

I den här listan hittar du allt från kortare truckutbildning till mer programspecifika utbildningar. Listan visar vilka utbildningar inom industri som besöks mest hos oss på utbildning.se. Du kan läsa mer om utbildningarna och boka eller göra en intresseanmälan genom att klicka dig vidare till respektive utbildning under beskrivningen.

1

Truckutbildning A+B+D1

Truckexperten AB

📍    Plats: Jönköping, Norrköping, Nässjö, Skövde, Växjö

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 1 499 – 2 499 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 58 recensioner)

Investera i din framtid

Ta steget mot ökade karriärmöjligheter genom att skaffa ett truckkörkort. Den här utbildningen passar dig som arbetar eller som planerar att arbeta inom lager- och industriarbete och som inte har någon tidigare erfarenhet av att köra truck.

Under utbildningen kommer du få lära dig att köra truck på ett säkert och effektivt sätt med fokus på praktisk träning. Du får också uppleva verklig truckkörning i autentisk lagermiljö, lära dig hur den dagliga trycktillsynen går till samt genomföra olika övningar i säkerhetsrutiner.

Läs mer om utbildningen här


2

Reläskydd I – Grundkurs

STF Ingenjörsutbildning AB

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 22 900 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 2 recensioner)

Skruva upp din kunskap inom felbortkoppling

Under den här utbildningen får du en grundläggande översikt av felbortkopplingssystem, särskilt inom distributionsnät. När kraftsystemen utvecklas och förändras, blir det också förändrade förutsättningar för möjligheterna att upptäcka och koppla bort fel. Utbildningen behandlar därför områden så som kraven för felbortkoppling, utformning av skydd och även arbete med selektivplaner.

Under utbildningen får du också vara en del av praktiska grupparbeten som involverar bland annat beräkningar av kortslutningar och jordfel, design och utformning av reläskyddssystem samt parameterinställning.

Läs mer om utbildningen här


3

PLC-programmering steg 1 (Siemens Step 7)

Etec Teknikutbildning AB

📍    Plats: Oskarshamn, Rikstäckande

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 16 500 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Lär dig grunderna i PLC-programmering

Den här utbildning passar dig som vill få en grundläggande förståelse för uppbyggnaden av programmerbara styrsystem, samt hur man konstruerar och kör ett enklare program. Kursen är uppbyggd för att passa dig utan tidigare erfarenhet av programmerbara styrsystem, dock krävs det att du har grundläggande elkunskaper innan du påbörjar kursen.

Läs mer om utbildningen här


4

Simatic TIA Portal service 1 för plc (TIA-SERV1)

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Malmö, Mölndal, Skövde, Solna

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 22 300 SEK exkl. moms

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 2 recensioner)

Lär dig TIA Portal

Är du involverad i montering, drift och underhåll och behöver kunna genomföra mindre programändringar i anläggningar projekterade med TIA Portal? Då är den här utbildningen för dig. Under utbildningen kommer du få lära dig grundläggande hantering av programvaran TIA Portal, kunskaper inom konfigurering och parametrering av hårdvara samt grunderna i programmering. Du lär dig även att diagnostisera och åtgärda enklare hårdvaru- och mjukvarufel.

Läs mer om utbildningen här


5

Tribologi och smörjteknik, del 1

Idhammar

📍    Plats: Solna

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 29 recensioner)

Utbildning för alla inom smörjning

Den här utbildningen vänder sig till dig som till exempel arbetar som mekaniker, operatör, smörjare eller arbetsledare. Att de som utför smörjning har kunskap om allt från smörjtillstånd till hur man fastställer smörjintervaller är viktigt för att undvika störningar som kan orsakas av bristande eller felaktig smörjning. Den här utbildningen riktar sig därför till alla inblandade och passar dig oavsett var i processen du arbetar.

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra industriutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 130 utbildningar inom industri på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin industri och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-12-01 till 2023-11-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.  

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap.

Annonser