12 dec 2019

Så får du ditt drömjobb – 3 tips

Så får du ditt drömjobb – 3 tips

Det finns inga enkla vägar till drömjobbet. Oftast krävs tålamod, förberedelse, någon typ av vidareutbildning och inte minst – lite jävlar anamma. Ändå missar många människor de mest uppenbara stegen som krävs för att drömjobbet ska bli deras. utbildning.se ger dig tips på hur du når dit du vill!

1. Ta reda på vad du vill göra

För många av oss är det svårt att komma fram till vad drömmen egentligen är. Kanske blir man till och med lite ställd när någon frågar om vad drömjobbet skulle vara. Man börjar kanske tänka i lite för praktiska banor, såsom lön och arbetsmarknadsutsikter, och kanske är det just det som hindrar oss från att uttrycka vad vi egentligen vill?

Kanske vet du faktiskt vad du vill göra, men vågar inte förverkliga det? Låt oss säga så här: Det säkraste sättet att inte få ditt drömjobb är att söka jobb utan något mål eller idé om vad du verkligen vill arbeta med.

Så kommer du ett steg närmare ditt drömjobb

1) Skriv ner 3-5 saker som du tycker om att göra och som du är bra på, eller verkligen skulle vilja utveckla dig inom.

2) Be en nära vän, en kollega eller din partner berätta vad de tycker att du är särskilt bra på och vad som är dina styrkor.

3) Har du möjlighet kan du kanske ta ledigt några dagar och tillåta dig att vara ensam med dina tankar.

4) Sök upp en professionell rådgivare eller livscoach för att få hjälp att hitta dina styrkor och passioner.

2. Berätta för folk om ditt drömjobb

När du tagit reda på vad du brinner för, se då till att berätta för allt och alla! Ju mer du berättar för andra om din passion desto större chans att du kommer i kontakt med andra människor som delar din passion eller som på olika sätt kan hjälpa dig vidare. Bordsgrannen du småpratar med på bröllopsmiddagen skulle kunna vara din öppning in i den karriär du strävar efter.

Var beredd på att det kan dröja ett tag, ibland kanske flera år innan drömmen blir verklighet. Men håll fast i drömmen! När du väl delat din dröm till vänner och familj kommer de sannolikt att komma med stöd och vägledning.

3. Ta konsekvenserna av ditt val

Inte många saker i livet kommer gratis! För att få ditt drömjobb måste du vara beredd på att du får göra vissa kompromisser i början. Kanske handlar det om en lägre lön. Kanske kan du behöva arbeta fler timmar eller flytta till andra sidan av världen. Försök att ha inställningen att det är värt vissa uppoffringar eftersom du gör något som du verkligen brinner för. Livet är för kort för att inte sikta högt, drömmar är till för att uppfyllas! Följer du inte ditt hjärta är risken stor att du hamnar på ett jobb som du i slutändan inte trivs med överhuvudtaget.

Hitta kursen som leder dig till nästa steg!

Senast uppdaterad: 12 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för webbanalytiker

Webbanalytikerns arbete består bland annat av att testa olika slags bilder, rubriker och annonser för att sedan analysera vad som fungerar bäst för målgruppen. Utöver en gedigen kompetens krävs det att du har ett brinnande intresse för digital strategi, analys och har ett öga för siffror.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för löne- och personalassistent

Det är viktigt att du som löne- och personalassistent har kunskap om arbetsrätt och de rådande lagarna. Tänk på att de arbetsrättsliga lagarna och reglerna förändras, vilket innebär att du som löne- och personalassistent måste vidareutbildas under hela karriären för att hålla dina kunskaper aktuella.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!