Visa utbildning.se som: Mobil

Drömjobbet – så får du det!

Drömjobbet – så får du det!

Det finns inga enkla vägar fram till drömjobbet. Oftast krävs tålamod, förberedelse, någon typ av vidareutbildning och inte minst- lite jävlar anamma. Ändå missar många människor de mest uppenbara stegen som krävs för att drömjobbet ska bli deras. utbildning.se ger dig tips på hur du kan tänka och göra för att nå dit du vill!

1. Vad vill du egentligen?

För många av oss är det svårt att komma fram till vad drömmen egentligen är. Kanske blir man till och med lite ställd när någon frågar om vad drömjobbet skulle vara. Man börjar kanske tänka i lite för praktiska banor, såsom lön och arbetsmarknadsutsikter, och kanske är det just det som hindrar oss från att uttrycka vad vi egentligen vill?

Kanske vet du faktiskt vad du vill göra, men vågar inte förverkliga det? Låt oss säga så här: Det säkraste sättet att inte få ditt drömjobb är att söka jobb utan något mål eller idé om vad du verkligen vill arbeta med.

Så börja med att ta reda på vad din dröm egentligen är. Det finns några sätt som kan hjälpa dig på traven:
1) Skriv ner 3-5 saker som du tycker om att göra och som du är bra på, eller verkligen skulle vilja utveckla dig inom.
2) Be din partner eller en nära vän berätta vad de tycker att du är särskilt bra på och vad som är dina styrkor.
3) Har du möjlighet kan du kanske ta ledigt några dagar och tillåta dig att vara ensam med dina tankar.
4) Sök upp en professionell rådgivare eller livscoach för att få hjälp att hitta dina styrkor och passioner.

2. Berätta för folk om ditt drömjobb

När du tagit reda på vad du brinner för, se då till att berätta för allt och alla! Ju mer du berättar för andra om din passion desto större chans att du kommer i kontakt med andra människor som delar din passion eller som på olika sätt kan hjälpa dig vidare. Bordsgrannen du småpratar med på bröllopsmiddagen skulle kunna vara din öppning in i den karriär du strävar efter.

Var beredd på att det kan dröja ett tag, ibland kanske flera år innan drömmen blir verklighet. Men håll fast i drömmen! När du väl delat din dröm till vänner och familj kommer de sannolikt att komma med stöd och vägledning.

3. Ta konsekvenserna av ditt val

Inte många saker i livet kommer gratis! För att få ditt drömjobb måste du vara beredd på att du får göra vissa kompromisser i början. Kanske handlar det om en lägre lön. Kanske kan du behöva arbeta fler timmar eller flytta till andra sidan av världen. Försök att ha inställningen att det är värt vissa uppoffringar eftersom du gör något som du verkligen brinner för. Livet är för kort för att inte sikta högt, drömmar är till för att uppfyllas! Följer du inte ditt hjärta är risken stor att du hamnar på ett jobb som du i slutändan inte trivs med överhuvudtaget.

Vill du helt ändra bana i din nuvarande karriär, är det dags att vidta åtgärder som hjälper dig i rätt riktning. Det kanske inte är läge att direkt säga upp dig från ditt nuvarande jobb, men kanske du kan gå en kurs som tar dig framåt mot drömmen? Var beredd och villig att lägga ner både tid och ansträngning för att komma närmare ditt mål. Chansen att du får drömjobbet blir oändligt mycket större den stund du faktiskt bestämmer dig för att ta tag i det och göra det du satt dig för. De allra flesta människor hindrar sig själva eftersom de inte är beredda att offra det som krävs.

När du väl funnit ett arbete som du älskar kommer framgången oftast som en naturlig följd. Varför? För att du arbetar hårdare och har mer energi när du går till arbetet eftersom du drivs av en passion. Du älskar det du gör, och den känslan är värd mycket, om inte allt.

Lycka till och håll fast vid drömmarna!

Hitta kursen som leder dig till nästa steg!


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-20

Kreativt tänkande och nätverk ska locka kvinnor till IT-branschen

IT-branschen växer, men trots detta är det fortsatt få kvinnor som intresserar sig för en karriär inom IT. Men allt fler organisationer visar vägen framåt! Grupper som Sigma Smart Women Society, WiTech och Pink Programming drar sitt strå till stacken när det kommer till att skapa förbilder och sprida intresset för IT till unga tjejer och redan yrkesverksamma kvinnor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-14

5 tecken på att du är fast i fel jobb

Jobbet är för de flesta en av livets mest centrala punkter. Visste du att du spenderar runt en tredjedel av ditt liv på jobbet? Med en sådan investering i bakhuvudet ställer det förstås höga krav på att du trivs med ditt jobb. Har du svårt att se andra lyckas? Känner du dig tom eller konstant uttråkad på jobbet? utbildning.se ger dig 5 tecken på att du är fast i fel jobb. 

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!