Visa utbildning.se som: Mobil

4 anmärkningsvärda tips innan du ansöker till ditt drömjobb

Många anser att hitta och få sitt drömjobb är otroligt svårt, vissa menar även att det kan vara en omöjlig dröm att uppnå. Detta är dock långt ifrån sanning, för med rätt verktyg och tillvägagångssätt kan du enkelt ro hem ditt drömjobb. Det finns flera tips som du kan följa för att vara säker att du är påväg i rätt riktning. Fortsätt läsa för att ta del av fyra tips som kan få dig anställd på vilken arbetsplats som helst!

Bygg ditt CV på rätt sätt
Ditt cv är det första intryck som en HR-avdelning i ett företag eller någon som letar efter att anställa någon får ta del av. Faktum är att ditt cv ofta är det enda sättet för en potentiell arbetsgivare att ta reda på vem du är och annan fakta om dig. Därför är det viktigt att tänka igenom hur du skriver ditt cv på rätt sätt. Det första att tänka igenom är, vad innebär ditt drömjobb? Om det till exempel är ett jobb inom kundtjänst, då ska du lägga till eventuella tidigare erfarenheter som rör just kundtjänst.

Om ditt drömjobb istället är inom journalism, då är kanske dina erfarenheter inom service inte är lika relevanta. Detta är små detaljer, men som kan komma att påverka dina chanser att få just ditt drömjobb och det är därför viktigt att vara selektiv med vad som bör finnas med på ditt cv och inte. Det finns ingen som vill läsa ett cv som är flera sidor långt, men samtidigt måste du inkludera tillräcklig mängd information för att få upp intresset.

Ansök till olika platser
Att ha ett drömjobb i åtanke behöver inte betyda att du har siktet riktat på en specifik arbetsgivare. Om arbetsbeskrivning av olika positioner hos olika företag matchar ditt drömjobb, kan du ansöka på flertal olika ställen. Detta visar att du kan fortfarande göra det jobb som du skulle vilja få, även om det inte är på den plats du tänkt på från början.

Gör dig redo för en intervju
Efter att ha ansökt till olika platser kommer du så småningom bli kontaktad av olika potentiella arbetsgivare som anser att dina skills matchar jobbet. Efter du blivit kontaktad kan du sedan börja förbereda dig för en potentiell intervju och anställningsprocessen. Varje arbetsgivares anställningsprocess kan se annorlunda ut, och därför är det viktigt att du är väl förberedd. Se till att öva ordentligt, antingen om det är framför spegeln eller med en vän. Gör din research om företaget och se över deras vision och policy. Det kan vara till stor hjälp när de frågar varför du vill börja jobba hos just dem, men även ge dig en bättre bild av hur dem arbetar och vad det är för typ av arbetsmiljö.

Tänk igenom erbjudandet innan du tackar ja
Efter du genomfört en intervju och förhoppningsvis blir erbjuden jobbet, bör du inte tacka ja direkt. Med tanke på att du kanske har andra intervjuer planerade, är det särskilt viktigt att tänka på om du skulle bli erbjuden ett jobb innan du hunnit med alla intervjuer du vill. Kanske får du en bättre deal hos ett annat företag du ansökt till? Tacka inte ja bara för att du blir erbjuden ett jobb, utan gå igenom för och nackdelar med de olika jobben du ansökt till. På så sätt får du reda på vart du passar in bäst och vilket jobb du vill tacka ja till!

Med hjälp av dessa tips kommer du en lång bit på vägen att ro hem just ditt drömjobb. Kom ihåg att anpassa dig unikt till varje företag du ansöker till och att du är uppmärksam för ett jobb hos just dem för att visa att du är rätt kandidat för jobbet!

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av StudentJob, en jobbportal som riktar sig särskilt mot studenter och young professionals. Där kan du få hjälp med ditt cv och hur du skriver ett personligt brev, eller kolla in deras extrajobb i hela Sverige!

Senast uppdaterad: 20 nov 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-03

Topp 20: hetaste kompetenserna för projektledare 2019

utbildning.se är i farten igen, den här gången har vi granskat 600 tjänster för projektledare. Utfallet är de hetaste kompetenserna för projektledare 2019. Det har skakats om i toppen, men examen fortsätter att vara mest eftertraktat av arbetsgivarna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-08

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

Om du redan har ett heltidsjobb kan det vara svårt att hitta tiden att lära sig något nytt. Att komma iväg på en klassrumsutbildning kanske är rentav omöjligt att få in i schemat. Som tur är finns en enkel lösning för att fortsätta utvecklas – distansutbildningar! Vi på utbildning.se vill tipsa om sex utbildningar du kan läsa helt på distans, i den takt som passar dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!