Visa utbildning.se som: Mobil

Google Analytics

Google Analytics-certifikat

Google Analytics – certifikat

Google Analytics är en kostnadsfri tjänst som erbjuds av Google som genererar detaljerad webbstatistik om besökare till en webbplats. Genom att använda Google Analytics kan marknadsförare exempelvis avgöra vilka AdWords-annonser som presterar och vilka som inte presterar, vilket ger information för att optimera eller avsluta kampanjer.

Google Analytics strategi är att visa en konfigurerbar instrumentpanel med data för användare, och mer djupgående data i rapporter. Genom Google Analytics kan lågpresterande sidor identifieras med hjälp av tekniker såsom visualisering av kanaler, där besökare kom från (hänvisningsadresser), hur länge de stannade och deras geografiska läge. Det ger också mer avancerade funktioner, inklusive anpassade besökarsegmentering.

Vad lär man sig under en utbildning i Google Analytics?

En utbildning i Google Analytics lär dig att spåra besökare från andra webbsidor, sociala medier såsom Facebook och Twitter, sökmotorer, reklam, pay-per-klick-nätverk eller e-postutskick.

Vem bör ta Google Analytics-certifkat?

Google Analytics riktar sig till marknadsförare och är den mest använda statistiktjänsten för webbplatser. Alla kan dock ha glädje av att kunna Google Analytics. Att kunna hantera Google Analytics har många fördelar och är idag en mycket efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden.