Topp 15: hetaste kompetenserna för sjuksköterskor 2021

Topp 15: hetaste kompetenserna för sjuksköterskor december 2021 

Vi har tagit fram de 15 mest eftersökta kompetenserna för rekrytering av sjuksköterskor. Totalt har 3 788  platsannonser granskats för att ta reda på vilka kompetenser som är hetast och med eftersökta för jobb som sjuksköterska.

Vi tittar på på listan över heta kompetenser för ett jobb som sjuksköterska

Legitimation är inte så förvånande i topp på listan, därför är vi mer nyfikna av  flats två till tio. Flexibilitet, nyfikenhet, ansvarstagande och självständighet är viktiga kompetenser i en fartfylld vardag som man har som sjuksköterska. 

Men andra viktiga egenskaper som är viktiga i denna miljön är att vara driven, positiv och lyhörd. Vi förstår att det är viktiga och eftertraktade egenskaper när man arbetar med patienter och i ett högt tempo.

Kan jag bli en eftertraktad kandidat?

Du kan bli en het kandidat om du är en person med legitimation och specialistutbildning samt om du trivs att ta ansvar i ditt arbete. Du blir definitivt en het kandidat om du samtidigt visar att du är driven och om du kan arbeta flexibelt med positiv och nyfiken inställning. För att trivas i din position är det bra om du trivs i sociala situationer och om du har hög stresstålighet.

Topplista – de 15 mest eftertraktade kompetenserna:

 1. Legitimerad
 2. Flexibel
 3. Nyfiken
 4. Självständig
 5. Specialistutbildning
 6. Ansvarsfull
 7. Driven
 8. Positiv
 9. Lyhörd
 10. Social
 11. Inspirerande
 12. Stresstålig
 13. Detaljmedveten
 14. Strukturerad
 15. ServicekänslaArbetsmarknaden

Framtidsutsikterna är mycket bra enligt Arbetsförmedlingen. Efterfrågan på legitimerade sjuksköterskor tros vara stor även 2025 och framöver. 

Utbildning och lön

Genomsnittslönen inom yrkesområdet är 36 700 kr.

Utbildningar till sjuksköterska

Vidareutbildning för dig som arbetar som sjuksköterska

Universitetsutbildning

Heta kompetenser 

utbildning.se undersöker årligen vilka kompetenser som är hetast på arbetsmarknaden just nu. Vi tittar på flera olika yrkesområden för att kunna guida dig i din yrkes- och utbildningsbana. Nedan finner du fler artiklar i vår artikelserie “Heta kompetenser” som vi hoppas är relevanta för dig.

Heta kompetenser 

Heta kompetenser - Projektledare

Heta kompetenser - Chefer

Frågor?

Vid frågor eller om du helt enkelt inte kan få nog av oss är du välkommen att kontakta oss på info@utbildning.se.

Källa: Arbetsförmedlingen & Statistiska Centralbyrån

Viola Weinås

Viola Weinås

Digital Marketing Specialist (Visa mer)
Viola Weinås jobbar som Digital Marketing Specialist på utbildning.se. Förutom att skriva artiklar utbildning.se ansvar hon för paid marketing och grafiska design. Hon föredrar arbetsroller och en vardag med stor variation men med fokus på kreativitet och analys. Viola gillar lättsamma och effektiva artiklar, därför vill hon bidra med samma enkelhet till våra läsare genom att fram topplistor som gör det enklare att ta beslut kring sin utbildning och kompetensutveckling. (Mindre)

Om

Viola Weinås jobbar som Digital Marketing Specialist på utbildning.se. Förutom att skriva artiklar utbildning.se ansvar hon för paid marketing och grafiska design. Hon föredrar arbetsroller och en vardag med stor variation men med fokus på kreativitet och analys. Viola gillar lättsamma och effektiva artiklar, därför vill hon bidra med samma enkelhet till våra läsare genom att fram topplistor som gör det enklare att ta beslut kring sin utbildning och kompetensutveckling.

Annonser