Kognitionsvetenskap för ämneslärare 7,5 hp

Längd
1 termin
Pris
0 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 termin
Pris
0 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ta din undervisning till nya höjder med kursen Kognitionsvetenskap för ämneslärare! Upptäck kraften i att förstå hur dina elever tänker och lär sig för att skapa en dynamisk och engagerande lärandemiljö.

Kursen kognitionsvetenskap för ämneslärare är skräddarsydd för dig som är verksam inom samhällsvetenskapliga ämnen, svenska och språk på högstadiet och gymnasiet.

Kursen finansieras av Skolverket och är därmed avgiftsfri.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Examination och behörighet

Behörighet: Lärarlegitimation

Innehåll

Kognitionsvetenskap för ämneslärare handlar om hur vi kan förbättra undervisning och lärande i förhållande till hur elever tänker och lär sig. Kursen är skräddarsydd för dig som är verksam inom samhällsvetenskapliga ämnen, svenska och språk på högstadiet eller gymnasiet och fokuserar på effektiva undervisningsmetoder, som tar hänsyn till hur elever bearbetar och behåller information och främjar och förbättrar elevers ämneskunskaper och färdigheter. I kursen studerar vi därför hur elever tänker, lär sig, minns, löser problem, kommunicerar och fattar beslut

I kursen går vi bland annat igenom kognitionsvetenskapliga begrepp och principer för att hantera utmaningar med kognitiv belastning, modalitetseffekter och transfer.

Vi behandlar hur lärare kan bedriva undervisning och ledarskap på evidensinformerad grund och hur lärare kan hantera AI, digitala medier och utforma klassrummet så att det främjar uppmärksamhet och lärande. Vi går också igenom hur lärare genom undervisningsdesign på kognitionsvetenskaplig grund kan arbeta med bland annat testbaserat lärande, utspridd övning, kognitivt lärlingsskap och återkoppling

Kursen ger lärare möjlighet att använda kognitionsvetenskap i designen av effektiva undervisningsstrategier i olika ämnen. Kursdeltagarna får också utbildning i hur de kan analysera och förklara sambandet mellan ett effektivt ledarskap i klassrummet och elevernas kunskapsutveckling samt hur de kan implementera evidensbaserade undervisnings- och ledarskapsstrategier.

Målgrupp

Lärare inom samhällsvetenskapliga ämnen, svenska och språk på högstadiet och gymnasiet.

Upplägg

Distansundervisning på kvartsfart över en termin. Sammanlagt 10 träffar via Zoom.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kognitionsvetenskap för ämneslärare 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...

Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights