Visa utbildning.se som: Mobil

Anställdas förmåner

Tholin & Larsson
Kort om utbildningen
Heldagskurs kl 9–16
5 990 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Gör rätt med förmånerna – undvik onödiga kostnader

Frågorna om anställdas förmåner är många. Huvudregeln är att förmånerna ska beskattas, men de anställda kan få många förmåner skattefritt.

Under den här kursdagen reder vi ut vad som gäller för olika förmåner. Vilka krav ställs till exempel för att ett friskvårdsbidrag ska vara skattefritt? Vad gäller för en fri sjukvårdsförsäkring?

Du får många praktiska råd om hur bestämmelserna ska tillämpas och kan utnyttjas på bästa sätt. En felaktig tillämpning kan orsaka kostnader för både arbetsgivaren och de anställda. Vi går även igenom olika praktikfall.

Kursen ger dig en gedigen kunskap och förståelse för hur reglerna fungerar och hur du ska hantera frågorna om förmåner korrekt. 

Förmåner i arbetsgivardeklarationen

Vi får ständigt frågor om hur – och när – förmåner ska redovisas i det nya systemet med arbetsgivardeklarationer på individnivå (AGI). Det går vi igenom under kursdagen. Vi tar även upp frågor om rättelser av tidigare inlämnade arbetsgivardeklarationer. Vad gäller till exempel vid nedsättning av ett bilförmånsvärde på grund av omfattande tjänstekörning? 

Målgrupp

För dig som hanterar personal, löner och förmåner

Kursinnehåll

Motion och friskvård

Mycket kan vara skattefritt – men inte allt. Hur mycket får aktiviteterna kosta? Fungerar olika bidrag till olika anställda? Kan friskvårdsavdraget proportioneras utifrån arbetstid? Vad gäller vid tjänst­ledighet?

Utlägg och kostnadsersättningar

Tjänsteresor, telefonkostnader, bredband, hyra. Hantera ersättningarna korrekt – en kostnads­ersättning kan bli lön. Krav på hur ett utläggs­kvitto ska se ut.

Arbetsredskap

Arbetsmobilerna kan bli skattepliktiga – vad krävs för skattefrihet? Skapa interna rutiner. Terminal­glasögon och utbildningar. Löneväxling fungerar.

Bilförmån

Skattefritt vid ”ringa privatkörning” – var går gränsen? Jour- och servicebilar – kan de tas hem skattefritt? Var är tjänstestället? Omfattande tjänstekörning – nedsättning i praktiken. Personalbil – kostnads­neutralt via bruttolöneavdrag.

Skattefria gåvor till anställda

Jul-, jubileums- och minnesgåvor – vad krävs för skattefrihet? Lotterier och tävlingsvinster kan vara skattefria.

Fria måltider m m

Huvudregeln är skatteplikt, men det finns undantag. Vad gäller för arbets­måltider och måltider vid styrelse- och ledningsgrupps­möten? Fri frukost och övertidsmat – skattefritt? Informationsmöten, teambildning och afterwork – vad gäller?

Fri sjukvård

Ändrade regler för privat sjukvård och sjukvårdsförsäkringar? Är anställdas hälsoundersökningar alltid skattefria?

Förmåner i samband med tjänsteresor

Både måltids­avdrag och kostförmån för samma måltid – dubbelbeskattning? Semester i anslutning till en tjänsteresa – risk för beskattning? Fika och motion under tjänsteresor?

Investering

Pris: 5.990 kr exkl moms. I priset ingår lunch, fika och digital kursdokumentation. 

Kursledare

Hanna Lagerkvist, skatteexpert

Lennart Salomonsson, skatteexpert

Examen, diplom m.m.

Kursen ger 5,5 aktualitetstimmar för dig som är medlem i SRF/SRF Lön

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Anställdas förmåner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Tholin & Larsson

Tholin & Larsson

Tholin & Larsson | Simployer

I mer än 40 år har vi servat yrkespersoner inom HR, lön, skatt och moms. Vi erbjuder både webbaserade HR-lösningar, Simployer och tjänster som håller våra kunder uppdaterade inom skatt, moms, lön och HR. Genom åren har vi utbildat hundratusentals...


Läs mer om Tholin & Larsson och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Tholin & Larsson

Lilla Waterloogatan 8
415 02 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Anställdas förmåner!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Alla recensioner för arrangören