SPSS - Poweranalys

Statistikakademin, i Uppsala (+1 orter)
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

SPSS

Kursen hjälper dig att snabbt komma i gång med hur man gör stickprovsberäkningar och poweranalys i SPSS.

Utbildningen inleds med en genomgång av teorin bakom stickprovsberäkningar och poweranalys. Vidare varvas teori med interaktiva exempel, egna övningar och diskussioner med utgångspunkt i statistikprogrammet SPSS. Detta ger dig en bra introduktion, både för nybörjare och för den som vill fräscha upp gamla kunskaper. På kursen lär du dig centrala begrepp inom stickprovsteori och de vanligaste statistiska metoderna för att göra beräkningar tillämpat i SPSS.

Mål: Att förstå grunderna i stickprovsberäkningar och poweranalys, och att man själv kan göra de vanligaste uträkningarna för stickprovet och power i SPSS.
Förkunskaper: Inga specifika krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

INTRODUKTION

SIGNIFIKANSNIVÅ

STATISTISK POWER

URVALS- OCH EFFEKTSTORLEK

BERÄKNINGAR AV STICKPROV OCH POWER FÖR
Medelvärden
Proportioner
Korrelationer
Linjär regression

Tid & plats

Kursledare

Anders Berglund

Erfaren statistiker med fokus på forskarutbildning

Anders Berglund arbetar som utbildare och konsult inom medicinsk statistik. Anders har undervisat och konsulterat inom statistik, epidemiologi och forskningsmetodik i över 10 år. Han är en aktiv forskare inom epidemiologi med fokus på neurologi och olika tumörsjukdomar.

Anders har en doktorsexamen i epidemiologi från Karolinska Institutet och en magisterexamen i medicinsk statistik från Uppsala Universitet.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om SPSS - Poweranalys, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Statistikakademin
Klostergatan 13
75321 Uppsala Uppsala län

Förenkla ditt statistikarbete genom att gå en kurs hos Statistikakademin. Statistikakademin har lång erfarenhet av att anordna utbildningar och har gjort det i olika former sedan 1996.Våra kunder är allt från forskare till anställda inom företagssektorn samt offentlig förvaltning. Här hittar du våra kurser i SPSS, R,...

Läs mer om Statistikakademin och visa alla utbildningar.

Highlights