IL – Indirekt Ledarskap

Rezon AB, i Nacka
Längd
4 dagar
Pris
28 500 - 28 830 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
4 dagar
Pris
28 500 - 28 830 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 28 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

IL – Indirekt Ledarskap är ett koncept för ledare och ledningsgrupper som leder andra ledare.

Ledarskapets former och svårigheter skiljer sig åt beroende på den organisationsnivå man befinner sig på. Det indirekta ledarskapet – IL – skiljer sig på flera sätt från det direkta ledarskapet. Förutom den rent fysiska avståndet till medarbetarna, handlar det även om att kunna hantera olika parallella tidsskalor som snabba beslut och strategiskt långsiktigt beslutsfattande, man behöver även balansera såväl direktiv uppifrån som krav och förväntningar nedifrån.

Deltagarnytta

Kursen ger förståelse för det indirekta ledarskapets betydelse och verktyg för HUR man som indirekt ledare påverkar organisationen och når ut med visioner och mål på ett sätt som skapar engagemang hos medarbetarna. Utifrån denna förståelse och genom erfarenhetsutbyte, analys och reflektion ges deltagaren möjlighet att ta fram sin egen personliga aktionsplan för att utveckla sitt eget indirekta ledarskap.

Forskningen bakom IL

Mycket forskning har ägnats åt olika aspekter av direkt ledarskap, det ledarskap där man ”kan se varandra i ögonen”. Liten uppmärksamhet har ägnats åt hur ledarskap i indirekt form går till, det vill säga vad ledare faktiskt gör för att nå ut till medarbetare som finns två eller flera hierarkiska nivåer under sig själva. Sålunda fick Försvarshögskolan, efter att ha studerat det direkta ledarskapet, också i uppgift att se närmre på det indirekta ledarskapet (2003). Försvarshögskolan har dessutom i samarbete med den norska motsvarigheten, studerat indirekt ledarskap under stressfyllda situationer. Under 2006/2007 transformerades ovanstående forskningsresultat till en kurs (IL-kursen) i syfte att göra chefer bättre på ledarskap i indirekt form.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

7 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Mölnlycke
  • Svenska

9 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Mölnlycke
  • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer och ledare på högre organisatoriska nivåer, såväl inom privata näringslivet som statlig och kommunal verksamhet. Önskvärt att ha egen erfarenhet som indirekt ledare, det vill säga ha minst 1 organisatorisk nivå under sig.

Upplägg

Genomförande

Under kursen ges möjlighet att analysera, reflektera och diskutera kring det egna indirekta ledarskapet, vilken förebild man själv utgör och HUR det påverkar medarbetare och organisation. Fokus ligger på hur påverkan sker från ledningen till medarbetarna genom:

Handlingsinriktad påverkan

Hur interaktionen sker med chefer på lägre organisatorisk nivå och hur det påverkar medarbetarna och organisationen.

Imageinriktad påverkan

Hur påverkan sker genom chefen som förebild. Den bild medarbetarna har om ledningen påverkar såväl tolkning som tilltro till den information som sprids.

Investering

Pris: 20850 kr. 

Det tillkommer kostnad för kost och logi på 7 650- 7 980 kr. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IL – Indirekt Ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 11 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
19 mar 2019

Indirekt ledning kräver annat än ledning och kommer bli alltvanligare, viktigare framöver!

5/5
Kursdeltagare
19 mar 2019

Viktig kunskap för att lyckas med framtidens utmaningar som kräver samverkan och förmåga till innovation.

4/5
Kursdeltagare
19 mar 2019

Bra kursupplägg med reflektion och verktyg att utveckla sitt indirekta ledarskap.

Rezon AB
Box 1007
851 11 Sundsvall

Rezon är ett konsultföretag som arbetar med organisations- och ledarutveckling. Vi har 7 anställda och ett 40-tal samarbetskonsulter som arbetar åt oss i olika uppdrag. Rezon har kontor i Sundsvall och Stockholm och anställda som bor på västkusten och i...

Läs mer om Rezon AB och visa alla utbildningar.

Highlights