Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

IL – Indirekt Ledarskap

Rezon AB
Kort om utbildningen
4 dagar
18 500 - 19 900 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Hässleholm, Stockholm

Kursbeskrivning

IL – Indirekt Ledarskap är ett koncept för ledare och ledningsgrupper som leder andra ledare.

Ledarskapets former och svårigheter skiljer sig åt beroende på den organisationsnivå man befinner sig på. Det indirekta ledarskapet – IL – skiljer sig på flera sätt från det direkta ledarskapet. Förutom den rent fysiska avståndet till medarbetarna, handlar det även om att kunna hantera olika parallella tidsskalor som snabba beslut och strategiskt långsiktigt beslutsfattande, man behöver även balansera såväl direktiv uppifrån som krav och förväntningar nedifrån.

Deltagarnytta

Kursen ger förståelse för det indirekta ledarskapets betydelse och verktyg för HUR man som indirekt ledare påverkar organisationen och når ut med visioner och mål på ett sätt som skapar engagemang hos medarbetarna. Utifrån denna förståelse och genom erfarenhetsutbyte, analys och reflektion ges deltagaren möjlighet att ta fram sin egen personliga aktionsplan för att utveckla sitt eget indirekta ledarskap.

Forskningen bakom IL

Mycket forskning har ägnats åt olika aspekter av direkt ledarskap, det ledarskap där man ”kan se varandra i ögonen”. Liten uppmärksamhet har ägnats åt hur ledarskap i indirekt form går till, det vill säga vad ledare faktiskt gör för att nå ut till medarbetare som finns två eller flera hierarkiska nivåer under sig själva. Sålunda fick Försvarshögskolan, efter att ha studerat det direkta ledarskapet, också i uppgift att se närmre på det indirekta ledarskapet (2003). Försvarshögskolan har dessutom i samarbete med den norska motsvarigheten, studerat indirekt ledarskap under stressfyllda situationer. Under 2006/2007 transformerades ovanstående forskningsresultat till en kurs (IL-kursen) i syfte att göra chefer bättre på ledarskap i indirekt form.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer och ledare på högre organisatoriska nivåer, såväl inom privata näringslivet som statlig och kommunal verksamhet. Önskvärt att ha egen erfarenhet som indirekt ledare, det vill säga ha minst 1 organisatorisk nivå under sig.

Upplägg

Genomförande

Under kursen ges möjlighet att analysera, reflektera och diskutera kring det egna indirekta ledarskapet, vilken förebild man själv utgör och HUR det påverkar medarbetare och organisation. Fokus ligger på hur påverkan sker från ledningen till medarbetarna genom:

Handlingsinriktad påverkan

Hur interaktionen sker med chefer på lägre organisatorisk nivå och hur det påverkar medarbetarna och organisationen.

Imageinriktad påverkan

Hur påverkan sker genom chefen som förebild. Den bild medarbetarna har om ledningen påverkar såväl tolkning som tilltro till den information som sprids.

Investering

Pris: 18 500 - 19 900 kr. 

Det tillkommer kostnad för kost och logi på 5 950 kr. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om IL – Indirekt Ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 11 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Indirekt ledning kräver annat än ledning och kommer bli alltvanligare, viktigare framöver!
Kursdeltagare
(5)
Viktig kunskap för att lyckas med framtidens utmaningar som kräver samverkan och förmåga till innovation.
Kursdeltagare
(4)
Bra kursupplägg med reflektion och verktyg att utveckla sitt indirekta ledarskap.

Rezon AB

Rezon AB

Rezon är ett konsultföretag som arbetar med organisations- och ledarutveckling. Vi har 7 anställda och ett 40-tal samarbetskonsulter som arbetar åt oss i olika uppdrag. Rezon har kontor i Sundsvall och Stockholm och anställda som bor på västkusten och i...


Läs mer om Rezon AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Rezon AB

Box 1007
851 11 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 35 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar