Diplomutbildning: Fotografering

Längd
40 timmar
Pris
6 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
40 timmar
Pris
6 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Diplomutbildning: Fotografering

Vill du arbeta med fotografering och skapa ditt personliga uttryck i bild? Denna diplomutbildning i fotografering riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom ämnet, som vidare vill utveckla ditt konstnärliga skapande eller som helt enkelt vill testa något nytt och energigivande.

Innehåll
Under utbildningens gång kommer vi att arbeta med projekt som hjälper dig att utveckla dina fotograferingskunskaper, både tekniska och konstnärliga. Du lär dig grundläggande begrepp och funktioner, så som slutare, bländare, ISO, vitbalans men även teori om bildkomponering, kompletterande färger, kontrast. Vi kommer att varva föreläsningar, teori och praktiska övningar. Som deltagare kommer du även få hemuppgifter att göra mellan tillfällena där du får chans att själv experimentera med de koncept vi tar upp. Övningarna kommer handla om porträtt, natur, närbilder, arkitektur, svart-vitt och andra fotografiska stilar. 
Under utbildningen uppmuntras du att utforska och utveckla ditt individuella fotografiska bildspråk som kommer ligga till grund för ett arbete som utförs i slutet av utbildningen. Detta kommer bli ditt examensarbete.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Utbildningen i sommar innefattar 32 klocktimmar (dvs ca. 43 studietimmar). Utbildningen i höst innefattar 30 klocktimmar (dvs 40 studietimmar).

Förkunskaper
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare, men även för dig som fotograferat ett tag och vill fördjupa både dina teoretiska och praktiska kunskaper. 

Utbildningsmaterial
Utbildningen kräver en systemkamera/kamera med utbytbara objektiv. Vi kommer under utbildningens gång prata om objektiv och andra tillbehör. Utbildningen kommer inte ta upp externa blixtar.

Utbildare
Markus Hansson är engagerad och arbetar på ett pedagogiskt sätt och har alltid en bra gruppdynamik på utbildningen. Markus har varit verksam inom fotograferande i 15 års tid, med ett fokus mot konsertfotografering och naturfotografering.

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer vara max 8 deltagare.

Anmälan är bindande!
Du anmäler dig via utbildningens hemsida. Kontakta skolan för mer information.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Malmö

Investering

Finansiering
Utbildningen i sommar kostar 8.495 kr. Utbildningen i höst kostar 6.995 kr.
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du delbetala, välj Medborgarskolan faktura och skriv i meddelanderutan att du vill delbetala.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomutbildning: Fotografering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Västergatan 17
24131 elsöv

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan...

Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Highlights