Planering och schemaläggning 2

Idhammar , i Solna
Längd
3 dagar
Pris
18 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
3 dagar
Pris
18 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 18 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

För dig som ska planera stopp längre än några dagar men även lite större stopp. Du lär dig, baserat på utvärdering av tidigare stopp, att planera, schemalägga, genomföra och utvärdera stopp med hjälp av vårt koncept för stopplanering. Detta inkluderar checklistor, budget, inköp men också fördjupad kunskap i schemaläggning. Efter kursen kan du fungera som stoppansvarig.

Steget från att planera löpande jobb till att planera mer komplicerade arbeten som stopp med flera yrkesgrupper, fler tekniker än vanligt, utökad säkerhet, krav på stopptid och att man kan starta enligt plan ställer ytterligare krav på planering än den vanliga löpande planeringen. Är det dessutom ett årligt stopp blir skillnaden oftast ännu större. Kursen syftar till att lära sig en arbetsmetodik för stopplanering och planering av större underhållsarbeten, som förutom ett effektivt stopp även medför förbättrad driftsäkerhet, genom att samla in behoven systematiskt och ta ett helhetsgrepp på säkerhet, ekonomi, teknik, stopptid och planering för att säkra ett fungerande genomförande.

Utbildningen genomförs som en tre dagar lång klassrumsutbildning. Vi varvar föreläsningar med diskussioner, grupparbeten och praktiska övningar. Först förberedda övningar sedan arbete med egna exempel. Därför är det viktigt att deltagarna har med sig ett eget exempel till kursen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Solna

Målgrupp

All personal stoppansvarig, stoppledare, montageledare, planerare, underhållsingenjör, ansvarig för ett visst arbete, samordnare och alla som leder eller deltar i planering, genomförande av stopp och lite större arbeten har nytta av denna kurs.

Innehåll

  • Översiktlig genomgång av metodiken
  • Genomgång förberedelsebehov med övningar och möjlighet till anpassning till sitt eget företag
  • Hantering av administration och ledning av stoppet
  • Genomgång av planeringsfas med övningar
  • Genomförandefas med många praktiska tips tex med entreprenörshantering och hur man har koll på att stoppet fungerar som det är tänkt
  • Uppföljning av stoppet och hur man bygger in erfarenheter och förbättringar till nästa tillfälle

Kursens mål

Förstå varför planering och schemaläggning behövs av resurskrävande och ibland komplicerade arbeten, avgränsade underhållsfönster, dags-, dygns- och veckostopp. Förstå teorin bakom att driva små och stora underhållsinsatser som små och större anläggningsstopp. Anpassning till det egna företaget med hjälp av kursledare med bred erfarenhet av stopplanering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Planering och schemaläggning 2, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Idhammar

Idhammar är ett ledande kunskapsföretag inom produktion, underhåll och Asset Management. Våra tjänster syftar till att utveckla våra kunders värdeskapande processer inom ramen för produktion, underhåll och Asset Management. Det gör vi genom utbildningar, konsulttjänster och resursförstärkning. Våra kompetenshöjande utbildningar...

Läs mer om Idhammar och visa alla utbildningar.

Highlights