Data governance fundamentals

IDG Academy , i Stockholm (+2 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Har ditt företag rutiner för att hantera data som en strategisk tillgång? Idag är data den viktigaste råvaran för att kunna producera och utveckla tjänster som kunderna efterfrågar. Information om kunderna, deras beteenden och behov, om de egna produkterna och deras användning eller om medarbetarna och deras kompetenser är avgörande för många verksamheter idag.

Data Governance kan beskrivas som ett ledningssystem för strategisk hantering av data. Genom att fokusera på Data Governance kan man säkerställa tydliga roller och ansvar, ägarskap, grundprinciper, processer samt efterlevnad av de ökade regulatoriska och säkerhetskraven gällande organisationens data.

Data Governance lyfter fundamentala frågor gällande datahantering såsom:
Vilken data är affärskritisk? Var finns den och vem äger det? Är det känslig data? Kan man spåra till dess ursprung? Är det högkvalitativ data? På denna utbildning lär du dig Data Governance och dess kärnkomponenter på ett enkelt och strukturerat sätt för att du ska lyckas med ditt Data Governance program.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Utbildningen är perfekt för dig som är CEO, CIO, CDO, CTO alternativt Data Governance Managers, Data Stewards, Data Owners eller liknande som ansvarar för styrning eller hantering av data inom en organisation.

Kursinnehåll

Det här lär du dig som deltagare

  • Vilka standarder, processer, policy samt riktlinjer du behöver säkerställa för att få full kontroll över din data så att du uppnår hög datakvalitet
  • Vilka tekniska verktyg som kan hjälpa dig med ditt Data Governance arbete, till exempel en Datakatalog
  • Vilka roller och ansvarsområden som är centrala samt vikten av datamognad och företagskultur
  • Affärsvärdet – hur du kan öka effektiviteten, minska risker och ta mer datadrivna affärsbeslut baserat på pålitlig och högkvalitativ data

Kursledare

Ehsan Dolatabadi är en uppskattad utbildare och rådgivare inom Data Management med fokus på Data Governance och Master Data Management. Han har arbetat över 15 år som senior konsult där han har haft ledande befattningar inom ett flertal branscher som Telekom (Ericsson), Detaljhandel (H&M), Myndighet (Arbetsförmedlingen), Flygindustrin (SAS) och Finans (Handelsbanken).

Ehsan håller gärna i interaktiva utbildningar där han delar praktiska exempel från verkligheten och inkluderar deltagarna aktivt i kunskap- och erfarenhetsutbyten.

Ehsan har en magisterexamen i Data- och Systemvetenskap från Stockholm Universitet och han är DCAM-certifierad. Han är även medlem i DAMA International och är en flitig utövare av dess ramverk.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Data governance fundamentals, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IDG Academy
Magnus Ladulåsgatan 65
10678

Att ständigt vidareutbilda dig i din yrkesroll är en av de smartaste investeringarna du kan göra för både din arbetsgivare och din egen karriär. IDG Academy erbjuder fördjupande, nyskapande och mycket uppskattade utbildningar och diplomeringar som hjälper dig att utvecklas och ligga i framkant...

Läs mer om IDG Academy och visa alla utbildningar.

Highlights