Medvetet, modigt ledarskap

Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Video

Kursbeskrivning

Allt fler verksamheter ställer om till arbetssätt där vi arbetar självständigt och tillsammans på nya sätt för att möta förändringar i omvärlden. Fokus flyttar från enbart prestation till att inkludera relation vilket ställer krav på vår personliga utveckling. Ökad självkännedom, strukturerad reflektion och förmågan att styra din uppmärksamhet gör det möjligt att ifrågasätta gamla sanningar och agera utifrån nya perspektiv. Programmet erbjuder:

• Forskningsbaserad kunskap om hur och varför självledarskap med medveten närvaro gör dig till en bättre ledare

• Verktyg och övningar för att styra din uppmärksamhet, själv och med andra, baserat på Mindfulness och systemiska konstellationer

• Träning i självkännedom, medveten närvaro, reflektionstid och tillgång till ditt mod för att använda det i ditt arbete.

Genom aktivt deltagande i övningar får du verktyg med dig som du redan börjat använda. Du utbyter också erfarenheter med andra som står inför liknande utmaningar i sitt arbete.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Målgrupp

För ledare på alla nivåer som vill utveckla sig själv, sitt team och sin organisation med utgångspunkt i ökad självkännedom – och som behöver tid för reflektion och att få nya verktyg.

Upplägg

Programmet är utformat för att i psykologisk trygghet aktivt engagera deltagarna. Teoretiska perspektiv varvas med praktiska övningar i Mindfulness och konstellationer samt delande av erfarenheter. Vi ses vid tre tillfällen.

Programmet tar bland annat upp:

• Hur du hittar en balans mellan styrning av
organisationens dagliga verksamhet och ett mer
strategiskt, reflekterande ledarskap

• Hur du kopplar ihop mod och medkänsla för att
på bästa sätt applicera detta i din yrkesroll

• Hur du kan skapa gemensamt utrymme för
reflektion, personlig och professionell utveckling
i er organisationskultur

*Med reservation för ändringar i programinnehåll

Tid & plats

6 maj: 1 tim online, 16 maj kl. 11.00 – 17 maj kl. 13.00: på Sankt Jörgen Park, Göteborg, samt 1 tim online i augusti 2024 (datum bestäms under programmet på Sankt Jörgen Park).

Investering

Pris: SEK 16 900 (exkl. moms), kostnad för måltider och logi tillkommer

Kursledare

Programledare: Mette Sjöberg Anthonsen

Mette Anthonsen har en BA från Danmarks Journalisthøjskole, en MA Internationella Relationer från University of Reading och en PhD Statsvetenskap från Göteborgs universitet.

Hon faciliterar sedan 2009 lärande kring personlig och professionell utveckling för individer, grupper och team på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Efter några år som program manager för Quality of Government Institutet på Göteborgs universitet har hon sedan 2009 arbetat med lärande och ledarskapsutveckling på full tid.

Som programledare har hon fullt fokus på deltagarnas behov och på att hålla hög, professionellt nivå på programmets alla leveranser. Bredvid jobbet på Handelshögskolan driver Mette eget konsultbolag med fokus på ledarskapsutveckling och professionell coaching. Hennes kundkrets är global, och hon jobbar med klienter från offentlig sektor såväl som från näringslivet.

Programledare: Rebecka Arman

Rebecka är tidigare sjuksköterska och arbetar sedan 2010 som lärare och forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Rebeckas forskning handlar om organisationsutveckling och ledarskap, särskilt inom HR-området, både i privat och offentlig sektor.

Hon leder själv och undervisar i ledarskap, teamutveckling och kommunikation. Rebecka föredrar att leda upplevelsebaserat lärande där det skapas mycket utrymme för utbyte av erfarenheter. Sedan 2009 praktiserar hon Mindfulness och meditation dagligen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Medvetet, modigt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education
Box 609
405 30 Göteborg

GU Executive Education - a part of The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg - delivers an Executive MBA programme with a global focus, and custom programmes for the private and public sectors. Deliveries take...

Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education och visa alla utbildningar.

Highlights