IL – Indirekt ledarskap

Längd
4 dagar
Pris
33 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
4 dagar
Pris
33 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 33 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

IL – Indirekt ledarskap

IL - Indirekt Ledarskap - att leda genom andra

Ledarskapet innebär olika utmaningar och svårigheter beroende på var i organisationen det utövas. Det indirekta ledarskapet skiljer sig från det direkta ledarskapet. Förutom det fysiska avståndet till medarbetarna, handlar det även om att både kunna fatta snabba beslut här och nu, tänka strategiskt och fatta långsiktiga beslut.


En kurs för dig som har en eller flera organisatoriska nivåer mellan dig och medarbetarna. Utbildningen riktar sig till chefer och ledare på högre organisatoriska nivåer, såväl inom privata näringslivet som statlig och kommunal verksamhet. Du ska ha erfarenhet av indirekt ledarskap, det vill säga minst två organisatoriska nivåer under dig. Utbildningen passar även för dig som finns i en stabsbefattning, t ex HR - eller ekonomichef.

Kursen varvar teori med egna erfarenheter, reflektion och feedback från medarbetare i egen organisation för att förstå, lära om och belysa förutsättningar, möjligheter och utmaningar för det egna ledarskapet. Kursen ger förståelse för den övergripande modellen Indirekt Ledarskap och hur man som indirekt ledare kan utveckla medarbetare och därigenom organisationen.

Mellan kursens steg 1 och steg 2 genomförs hemuppgifter. Dels genomför du intervjuer med underställda chefer och medarbetare. Du kommer också göra en webbaserad enkät för självskattning av frågor kopplade till centrala begrepp i IL modellen och ditt ledarskap, samt återkoppling från sex till tio medarbetare på samma frågeställningar. Denna återkoppling blir mycket värdefull för dig och din personliga ledarutveckling.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

9 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

28 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Varför välja Gällöfsta Perlan Ledarskap?

Bli diplomerad

94% rekommenderar 

utbildningen

Flexibelt upplägg

Investering

Totalpris: 33 900 kr
Utbildning:
26 500 kr
Helpension: 7 400 kr
Priser exkl. moms

Målet med utbildningen

Målet med utbilningen är att förstå modellen Indirekt Ledarskap och med hjälp av den kunna analysera, reflektera och bli medveten om hur ditt indirekta ledarskap påverkar på dina medarbetare. Syftet är att utveckla ditt indirekta ledarskap och därigenom nå högre måluppfyllelse i organisationen.

Efter utbildningen:

 • Förståelse för begreppen handlingsinriktad och imageinriktad påverkan.
 • Förståelse för hur interaktionen sker med chefer på lägre organisatorisk nivå och hur det påverkar medarbetarna och organisationen.
 • Förståelse för hur påverkan sker genom chefen som förebild och hur chefens agerande påverkar tolkning av och tilltro till budskap.
 • Förståelse för vikten av ledaren som förebild och olika filters effekter på möjligheten att nå ända ut med mål, visioner och andra budskap.

Målgrupp

En kurs för dig som har en eller flera organisatoriska nivåer mellan dig och medarbetarna. Utbildningen riktar sig till chefer och ledare på högre organisatoriska nivåer, såväl inom privata näringslivet som statlig och kommunal verksamhet. Du ska ha erfarenhet av indirekt ledarskap, det vill säga minst två organisatoriska nivåer under dig. Utbildningen passar även för dig som finns i en stabsbefattning, t ex HR – eller ekonomichef.

Passar dig som är: Erfaren chef, Företagsledning, HR

Upplägg

Kursen varvar teori med egna erfarenheter, reflektion och feedback från medarbetare i egen organisation för att förstå, lära om och belysa förutsättningar, möjligheter och utmaningar för det egna ledarskapet.

Kursdatum:

 • 18-19/6 + 5-6/9
 • 9-10/9 + 14-15/10
 • 28-29/11 + 10-11/2 2025

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IL – Indirekt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gällöfsta Perlan Ledarskap
Landsvägen 39, 6tr
17263 Sundbyberg

Gällöfsta Perlan Ledarskap utvecklar organisationer och ledarskap där människor får växa och skapa resultat tillsammans. I partnerskap med våra kunder hjälper vi organisationer att utveckla sin kultur, sitt ledarskap och medarbetarskap. Vår ambition är att bidra till livskraftiga organisationer och...

Läs mer om Gällöfsta Perlan Ledarskap och visa alla utbildningar.

Highlights