Leading Change

Längd
9 dagar (tre internat)
Pris
57 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
9 dagar (tre internat)
Pris
57 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 57 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Leading Change - framgångsrikt förändringsledarskap

Utveckla ditt mindset, skillset och din verktygslåda för att kunna driva och hantera förändringar! På Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap får du under 9 dagar verktygen för att kunna tackla din organisations förändringsutmaningar och för att hitta din personliga kod för att bedriva framgångsrikt förändringsarbete.

Förändringsledarskap är förmågan att leda förändring och effektivt driva förändring genom organisationen. Det handlar om att skapa engagemang, att bemästra konsten att identifiera, förstå och sänka motståndsnivån och därefter på mest effektiva sätt använda resurserna till att ta organisationen till ett nytt önskat läge. Det bygger på förståelse för strategi och organisationskultur, förmågan att kunna hantera struktur och processer samt att identifiera, kommunicera, och bygga relationer med olika stakeholders.

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap är programmet för dig som genom en slagkraftig kombination av teori, aktuell forskning och handfasta praktiska råd vill utveckla din månghövdade kompetens och förmåga att framgångsrikt driva förändringsarbete i din organisation. En utbildning för dig som är nyfiken på att utforska ditt förhållningssätt till förändring och lärande, och vill arbeta fram en bekvämhet att navigera i en kontinuerlig och i högsta grad icke-prefekt process.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Lund

Föreläsare

Programansvariga

Pontus Bodelsson
Förändringsledande vd och styrelseordförande, samt författare till boken ”Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt”.
Ulf Johansson
Professor i företagsekonomi och med mångårig erfarenhet av ledarutveckling och förändringsledning.

Under ledning av programledningsduon Pontus Bodelsson och Ulf Johansson får du den skarpaste kombinationen av teoretiska och handfasta praktiska perspektiv för att träna dig till en bättre förändringsledare och ge dig hjälpen och tryggheten att hitta ditt eget utforskande förhållandesätt till att driva lyckade förändringsprocesser.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. PåLeading Change – framgångsrikt förändringsledarskap möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. 

Innehåll:

Innehåll

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap tar utgångspunkt i EFL:s IMPACT-pedagogik som innebär att du i hög grad bygger lärande kring dina egna skarpa strategiska utmaningar och utvecklar de verktyg som passar för just dig givet dina och din organisations förutsättningar. Programmet ger dig som deltagare en rejäl kompetenshöjning och skicklighetsmässig påklädning i förändringsledarskap genom att varva teori och aktuell forskning med praktiska tips och råd paketerade i en slagkraftig kombination.

Vi arbetar under programmet med teorier om förändringar som rör såväl organisatorisk som individuell nivå, såsom exempelvis:

  • Tichys olika nivåer av förändring
  • Blue Ocean Strategy
  • Barriers to change
  • Maurers teorier om motstånd
  • Modus – vad måste vara på plats för att människor ska arbeta med förändring

Vi utforskar även välkända teorier som exempelvis:

  • 4 rum för förändring
  • Kotters 8-stegsmodell
  • Anpassningsprocessen

All förändring äger rum i en kontext av att utforska, snarare än att implementera. Förändring kan definieras som att vi tillsammans i organisationen utforskar vad som behöver göras, där ingen besitter svaren på frågorna.

Vi kommer i programmet att hjälpa dig att anamma ett utforskande förhållningssätt till förändring – ett förhållningssätt där vi utifrån dina egna och din organisations unika förutsättningar utvecklar en kompass att navigera efter i den ej perfekta förändringsprocessen. Det handlar om att våga prova nya saker och vara duktig på att lära av sina misstag längs vägen.

Vi arbetar bland annat med utvalda delar av Pontus Bodelssons bok om förändringsledarskap: Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt.

EFL:s IMPACT-pedagogik

EFL:s IMPACT-pedagogik innebär att du i hög grad bygger lärande kring dina egna skarpa strategiska utmaningar och utvecklar de verktyg som passar för just dig, givet dina och din organisations förutsättningar. Programmet ger dig som deltagare en upplevelsebaserad kompetenshöjning och klär dig i nya metoder för att utveckla affärsmodeller med stöd av ny teknik eller ett nytt sätt att tänka.

Genom att varva teori, aktuell forskning och övningar med handfasta tips och råd, skapar vi tillsammans en slagkraftig kombination som ger dig verktyg och färdigheter att identifiera, värdera och leverera konkreta affärsutvecklingsprojekt, som stärker och utvecklar er verksamhet.

Målgrupp

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskaphar en bred målgrupp – programmet riktar sig till dig som på någon ledningsnivå arbetar med eller är delaktig i förändringsarbete. Dina utmaningar får gärna vara av strategisk natur (dvs. förändringar som påverkar din organisations erbjudande, viktiga processer och viktiga intressenter). Du kan exempelvis sitta i din organisations ledningsgrupp, ha det yttersta ansvaret – eller vara projektledare eller chef i linjeposition i såväl kommersiell organisation som kommun eller myndighet.

Upplägg

Leading Change – framgångsriktförändringsledarskapges en gång per år, med start och genomförande på hösten. Programmet består av totalt 9 heldagar uppdelat på 3 moduler á 3 sammanhängande heldagar i internatform med sammankomst en gång per månad.

Sammankomsterna består av föreläsningar, workshops, praktikfallsdiskussioner och gästföreläsare. Vi kommer att fokusera på viktiga områden och utmaningar som programmets deltagare möter och sedan titta på hur teori och praktik kan hjälpa deltagarna att flytta sina utmaningar ett steg närmare lösningen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Leading Change, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights