Inga recensioner än

Leading Change

Längd
9 dagar
Pris
52 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
9 dagar
Pris
52 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Leading Change - framgångsrikt förändringsledarskap

Utveckla ditt mindset, skillset och din verktygslåda för att kunna driva och hantera förändringar! På Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap får du under 9 dagar verktygen för att kunna tackla din organisations förändringsutmaningar och för att hitta din personliga kod för att bedriva framgångsrikt förändringsarbete.

Förändringsledarskap är förmågan att leda förändring och effektivt driva förändring genom organisationen. Det handlar om att skapa engagemang, att bemästra konsten att identifiera, förstå och sänka motståndsnivån och därefter på mest effektiva sätt använda resurserna till att ta organisationen till ett nytt önskat läge. Det bygger på förståelse för strategi och organisationskultur, förmågan att kunna hantera struktur och processer samt att identifiera, kommunicera, och bygga relationer med olika stakeholders.

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap är programmet för dig som genom en slagkraftig kombination av teori, aktuell forskning och handfasta praktiska råd vill utveckla din månghövdade kompetens och förmåga att framgångsrikt driva förändringsarbete i din organisation. En utbildning för dig som är nyfiken på att utforska ditt förhållningssätt till förändring och lärande, och vill arbeta fram en bekvämhet att navigera i en kontinuerlig och i högsta grad icke-prefekt process.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

oktober 2023

  • Öppen utbildning
  • Lund

Föreläsare

Programansvariga

Pontus Bodelsson
Förändringsledande vd och styrelseordförande, samt författare till boken ”Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt”.
Ulf Johansson
Professor i företagsekonomi och med mångårig erfarenhet av ledarutveckling och förändringsledning.

Under ledning av programledningsduon Pontus Bodelsson och Ulf Johansson får du den skarpaste kombinationen av teoretiska och handfasta praktiska perspektiv för att träna dig till en bättre förändringsledare och ge dig hjälpen och tryggheten att hitta ditt eget utforskande förhållandesätt till att driva lyckade förändringsprocesser.

Innehåll:

Innehåll

Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap tar utgångspunkt i EFL:s IMPACT-pedagogik som innebär att du i hög grad bygger lärande kring dina egna skarpa strategiska utmaningar och utvecklar de verktyg som passar för just dig givet dina och din organisations förutsättningar. Programmet ger dig som deltagare en rejäl kompetenshöjning och skicklighetsmässig påklädning i förändringsledarskap genom att varva teori och aktuell forskning med praktiska tips och råd paketerade i en slagkraftig kombination.

Vi arbetar under programmet med teorier om förändringar som rör såväl organisatorisk som individuell nivå, såsom exempelvis:

  • Tichys olika nivåer av förändring
  • Blue Ocean Strategy
  • Barriers to change
  • Maurers teorier om motstånd
  • Modus – vad måste vara på plats för att människor ska arbeta med förändring

Vi utforskar även välkända teorier som exempelvis:

  • 4 rum för förändring
  • Kotters 8-stegsmodell
  • Anpassningsprocessen

All förändring äger rum i en kontext av att utforska, snarare än att implementera. Förändring kan definieras som att vi tillsammans i organisationen utforskar vad som behöver göras, där ingen besitter svaren på frågorna.

Vi kommer i programmet att hjälpa dig att anamma ett utforskande förhållningssätt till förändring – ett förhållningssätt där vi utifrån dina egna och din organisations unika förutsättningar utvecklar en kompass att navigera efter i den ej perfekta förändringsprocessen. Det handlar om att våga prova nya saker och vara duktig på att lära av sina misstag längs vägen.

Vi arbetar bland annat med utvalda delar av Pontus Bodelssons bok om förändringsledarskap: Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Leading Change, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights