AI för projektledare

Längd
12 timmar
Språk
Svenska
Längd
12 timmar
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: AI för projektledare

  • AI-verktyg för projektledaruppgifter
  • Bygg din AI-verktygslåda
  • Navigera aspekter inom etik och juridik

Artificiell intelligens banar väg för en ny era inom projektledning. Med denna teknik kan vi redan idag effektivisera rapportering, optimera kommunikation och arbetsflöden. Men AI väcker också frågor kring etik, fördomar och juridiska aspekter. Tillsammans navigerar vi AI:s möjligheter och utmaningar och du positionerar dig på dagens arbetsmarknad.

Visa innehållOm kursen

På denna intensivkurs dyker vi ned i de fascinerande möjligheter som AI erbjuder för framtidens projektledning. Du får en förståelse för grundläggande AI, såsom generativ AI och maskininlärning för att du på egen hand ska kunna navigera i en snabbfotad omvärld.

Med en kombination av teori och praktiska övningar i prompting-teknik kommer du lära dig använda generella verktyg för text- och bildgenerering, såsom ChatGPT och Midjourney. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan åstadkomma.

Det finns idag tusentals AI-verktyg och AI-funktionalitet byggs in i applikationer du redan använder varje dag. Vi kommer titta på vilka klasser av AI-verktyg som finns och du kommer lära dig att själv hitta och utvärdera verktyg för dina unika utmaningar, på så sätt får du kunskap att utforma din egen verktygslåda.

Vi kommer ta tag i utmaningar med AI såsom etik, bias och lagar (EU AI Act), det ger dig kunskap att navigera de komplexa frågor som ofta kommer upp i samband med att man börjar arbeta med denna teknik. Allt för att säkerställa en ansvarsfull integrering av AI i ditt arbete.

Avslutningsvis öppnar vi upp för längre de perspektiven och diskuterar hur projektledarrollen kan komma att ändras framgent, här vävs allt du lärt dig samman.

Under kursen får du en basförståelse för AI och generella koncept, mycket fokus kommer ligga på att utforska tekniken och tillämpa den på dina egna utmaningar och reflektera tillsammans med andra kursdeltagare. Målet är att din arbetsvardag ska bli en naturlig förlängning av det du lärt dig på kursen.

Visa innehållVem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som leder projekt och vill lära dig mer om hur du kan använda AI för att effektivisera ditt dagliga arbete, eller våga ta nästa steg. Denna kunskap kommer ge dig ett stort försprång på arbetsmarknaden.

Visa innehållTeknik

De praktiska övningarna kommer huvudsakligen förevisas på Chat GPT plus och Midjourney. Du behöver ha med dig en egen dator och ha en ChatGPT Plus licens med tillgång till GPT-4 eller liknande verktyg såsom Microsoft Copilot.

Visa innehållDet här får du

  • En omfattande introduktion till olika typer av AI ur ett icke-tekniskt perspektiv.
  • Praktiskt utforska AI-verktyg för att lösa typiska projektledaruppgifter.
  • Kunskap i teknikerna för “prompt writing” för att effektivt kommunicera med AI för önskade resultat.
  • Processer för hur du bygger upp din AI-verktygslåda för nuvarande och framtida projekt.
  • Genomgång av hur AI används inom projektledning globalt idag.
  • Kunskap kring hur du navigerar etiska överväganden, bias och juridiska aspekter kopplade till AI-användande.
  • Tips på hur du kan fortsätta hänga med på AI-tåget och hur du kan få din organisation ombord.

Förberedelser: Tänk gärna igenom vilka utmaningar inom projektledning du vill arbeta med i kursen, ju mer autentiskt material du kan ta med dig och jobba med desto mer värde kommer du få ut.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Berghs kurser. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Kursansvarig

Daniel Karlsson

Medgrundare på konsultbolaget Tokstark AB.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen vänder sig till dig som leder projekt och vill lära dig mer om hur du kan använda AI för att effektivisera ditt dagliga arbete, eller våga ta nästa steg. Du behöver inga förkunskaper i AI-verktyg.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
22 500 kronor

Studieavgift exkl. moms
18 000 kronor

Tillkommande kostnader

Du behöver ha med dig en egen dator och ha en ChatGPT Plus licens med tillgång till GPT-4 eller liknande verktyg såsom Microsoft Copilot.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI för projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights