Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Mer om utbildning inom VBA-programmering

Vill du lära dig automatisera många av dina dagliga arbetsuppgifter i Excel är VBA-programmering något för dig. Oavsett om du vill skapa en räntesnurra för att räkna ut det aktuella priset på valutaswappar eller automatisera din dagliga budgetrapportering kan du använda dig av VBA för att underlätta din vardag. Det är inte bara ekonomer som kan ha nytta av att kunna programmera i Excel. Administratörer, marknadsförare och projektledare kan alla dra nytta av att automatisera många administrativa och tidsödande arbetsuppgifter för sitt dagliga arbete.

VBA är en version av det numera förlegade programspråket Visual Basics. VBA lever dock kvar än idag och är ett välanvänt kodspråk som används även utanför programmeringskretsar. VBA används främst för att programmera i Excel men kan även användas i annan Office-programvara, som Word och PowerPoint.

Excel och VBA för ekonomer

Även om VBA-programmering kan vara nyttig för de flesta yrkesgrupper, är en stor del av de som programmerar i Excel ekonomer. Genom att lära sig programmera i Excel kan många dagliga och återkommande rapporter och arbetsuppgifter automatiseras. Budgetkörningar, räntesnurror, månadsrapporteringar. Att ta fram alla dessa uppgifter kan vara tidsödande. Genom att lära dig att skapa dina egna makron och rutiner i Excel kan du underlätta din vardag och få tid över till roligare arbetsuppgifter. Skapa kalkyl-, budget- och rapporteringsmodeller och luta dig sedan tillbaka och låt dina skapelser göra jobbet åt dig. 

Vad du får lära dig under utbildningen

Beroende på din tidigare erfarenhet kan innehållet i kursen skilja sig åt. Är du på nybörjarnivå börjar kurserna oftast med en introduktion av VBA-programmering och makron, vad de används till och hur. Sedan går kurserna in mer handfast på hur du programmerar egna makron och hur du kopplar koden till knappar, menyer, databaser och olika funktioner och variabler. Tanken är att du efter avslutad kurs ska känna dig så pass säker på VBA-programmering att du själv ska kunna sätta dig och skapa dina alldeles egna makron.

På en mer avancerad kurs får du lära dig att skriva mer effektiv kod, användning av kodbibliotek, felsökning och felhantering samt fördjupad kunskap i de allra mest avancerade användningsområdena. Går du en kurs inriktad på ett specifikt område får du en mer omfattande genomgång av de funktioner som är relevanta för just dig, vare sig du är ekonom, administratör eller ingenjör. 

 

Vanligt innehåll i en kurs i Excelprogrammering:

  • Introduktion till VBA
  • Spela in och köra egna makron
  • Skriva rutiner i VBA-kod
  • Automatisera ditt arbete
  • Felhantering och felsökning
  • Avancerade funktioner och användningsområden

Automatisera bort dina arbetsuppgifter och luta dig tillbaka med en utbildning i Excelprogrammering och VBA!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området