Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Visar 1-3 av 3 träffar
 

behörighet våtrumMer om våtrum och våtrumsbehörighet

De företag som har våtrumsbehörighet arbetar för trygghet mot vattenskador. De använder sig av godkända tätskiktssystem och jobbar med lämpliga material och konstruktioner. Medarbetarena har relevant utbildning och företagen har en kvalitets- och miljöplan. För att få våtrumsbehörighet krävs utbildning av Byggkeramikrådet som arbetar enligt Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum (BBV).

Vad är krävs för en våtrumsbehörighet?

För att du ska få en våtrumsbehörighet krävs det att våtrumsansvarig och personal har gått de kurser som krävs hos Byggkeramikrådet, exempelvis teoretisk tätskiktskurs och entreprenadjuridik.

Våtrumsarbeten enligt Branschreglerna för våtrum innefattar följande:
• Att företaget är behörigt
• Företagets personal som utför tätskiktsarbete ska ha behörighetslegitimation
• Alla arbeten utförs med tätskiktssystem som är godkända enligt tillhörande monteringsanvisningar
• Arbeten ska kontrolleras och dokumenteras i kvalitetsdokumentet, Branschreglernas bilaga A. Detta dokument ska sedan överlämnas till beställaren efter våtrumsarbeten.

Stickprov förekommer på behöriga företag, och de som inte följer Branschreglerna kan bli av med sin våtrumsbehörighet.

Varför våtrumsbehörighet?

Många kunder efterfrågar våtrumsbehörighet, och chansen finns att man förlorar jobb på att inte ha behörigheten. En behörighet är alltid en form av kvalitetsstämpel som gör kunderna tryggare, men det är även en trygghet för företaget och dess anställda.

Kurser i våtrum och VVS

På utbildning.se finns kurser för dig som är verksam VVS-montör och söker kompetensutveckling. Det kan handla om allt från säker vatteninstallation enligt Branschregler till dimensionering av vatten- och avloppsinstallationer.

Olika typer av utbildningar

• Säker vatteninstallation
• VVS service och reperationer
• Skadebesiktning av våtrum

Hitta fler VVS-utbildningar här!

Vem är den här typen av utbildning till för?

Utbildningar inom våtrum eller VVS passar för dig som är VVS-montör, arbetsledare eller har VVS-tekniska kunskapar.

Ett vanligt upplägg för utbildningar inom våtrum och våtrumsbehörighet

Plats: En utbildning går att läsa som öppen eller företagsanpassad. Då läser du antingen kursen i utbildarens lokaler eller på ditt företag. Kurser på distans kan du läsa vart du vill och du behöver endast en dator och nätuppkoppling.

Format: Dessa utbildningar kan innefatta både teori och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning kan vara allt från en dag till en vecka – vilket beror helt och hållet på innehållet. En distanskurs går ofta att läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Ia Odell Balkeståhl – Diplomerad...

"Jag hade aldrig kunnat jobba med det jag gör om jag inte gått BFAB:s kurs Diplomerad Byggprojektledare". Det menar Ia Odell Balkeståhl, projektledare och fastighetsansvarig på Bällstaudde Projektutveckling AB.

Läs mer
Roy Andersson – diplomerad fasti...

– Jag har fått en bra bild av hur det fungera och känner mig tryggare i min roll som förvaltningschef. Dessutom vet jag hur jag ska förbereda mig i olika situationer och var man hittar information.

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer