Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Mer om Inventor

Autodesk Inventor är moduleringsprogram som används för att gestalta mekanisk design och andra slags produktionsprojekt. Du kan skapa ritningar, beskrivningar och andra typer av illustrationer som hjälper dig och dina kollegor att designa projekt. Ett specifikt projekt eller design kan också kallas ”prototyp”. Prototyper kan bland annat gestalta faktorer som storlek, skala, vikt, slitage, funktion och mycket mer. Dina olika designade prototyper/projekt kan vara allt ifrån basala tvådimensionella idéer till noga detaljerade 3D konstruktioner som visar aktiva rörelser. Tack vare dessa simulerade rörelse blir det enklare att hitta eventuella fel och öka produktiviteten i t.ex. en verkstad med högre maskingång som resultat.

Fördelarna med Inventor är dess många användningsområden och förmåga till flexibilitet kring detaljer. En betydande del av programmets anpassbarhet ligger i möjligheterna att göra designer i både två och tre dimensioner.

Inventor har flera användningsområden. Ett vanligt användningsområde är inom industri och produktion där mekanisk design kan testas i Inventor eller skapas som prototyper i tydliga ritningar. Men programmet kan också användas av ingenjörer som vill testa olika lösningar inom ingenjörskonst. Designen av t.ex. en ritning är enkel att göra korrigeringar i, vilket betyder att produktion eller lösningar snabbt kan implementeras och hållas uppdaterade.

Vad får du ut av en Inventor-utbildning?

Utbildningarna kommer i spridda skurar. Ett antal av dem förutsätter att du har jobbat med Inventor tidigare och söker en fördjupning, men många riktar sig också till dig som är nybörjare och vill lära dig från grunden. Andra kurser är uppdelade i steg, vilket gör det enklare för dig som redan gått ett steg att välja en lämplig kurs att fortsätta med om du önskar att fördjupa dina kunskaper ytterligare.

I en grundkurs får du med dig det du behöver för att börja använda programmet. Du får med dig det nödvändigaste och en bra bild av hur du kan använda Inventor. Tanken är att dessa utbildningar ska ge dig en fin och snabb start i skapandet av dina prototyper. Målet är med andra ord en bred och snabb introduktion i programmet där du på sikt kan lära dig mer – på egenhand eller med ytterligare kurser.

Fördjupningskurserna kan se lite annorlunda ut beroende på deras inriktning. Här förutsätts självfallet att du är mer bekant med programmet för att du ska hinna med. Funktioner och designer gås igenom mer grundligt. Oftast är dessa kurser mindre breda, men ger fördjupad och avancerad kunskap om något specifikt. Perfekt för dig som vill bli en expert eller för dig som vill lära dig något som är svårare att bemästra på egen hand.

Vanligt innehåll i Inventor-kurser

Som vi gått igenom ovan är innehållet baserat helt och hållet på vilken kurs du går. Något som är givet, men nedan kan du läsa om några av de vanligaste punkterna som brukar dyka upp i de flesta utbildningarna. Se det som ett smakprov på det bästa utbildningarna har att erbjuda dig!

  • Grundläggande 2D- och 3D-funktioner och metodik.
  • Linjär- och olinjäranalyser, samt andra relevanta analyser t.ex. resultatanalyser och F.E.M-analyser.
  • Publicering och grundläggande administration av eget content centerbibliotek.
  • Metodik för generation av eget bibliotek med standardkonstruktioner, samt styrning av dessa med hjälp av tabeller – hela vägen till ritning.
  • Materialegenskaper, knäckfall och konvergens.
  • Hantera parameterkonstruktioner från tabeller som Excel och Google Sheets.
  • Ritningsgenerering, som skapandet av ritningsvyer, måttsättning, ritramar, rithuvud m.m.

Detta är bara några av de många saker du kan få med dig efter en avslutad kurs i Inventor. Lär dig rita din egen utvecklingskurva med Autodesk Inventor.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨