Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-9 av 9 träffar

Hur fungerar barn HLR?

Barn HLR består av två moment: inblåsningar och bröstkompressioner. Inblåsningar, som även kallas mun mot mun-andning, görs för att tillföra syre till blodet. Bröstkompressioner innebär att man rytmiskt trycker med händerna på bröstkorgen för att få blodet att cirkulera i kroppen. På så vis kan du försöka få igång andningen och hjärtverksamheten på barnet igen.

Hur går en utbildning inom barn HLR till?

Du övar med dockor och vissa moment övas tillsammans med andra kursdeltagare. Alla moment förklaras med lättförståelig text och tydliga illustrationer från kompetenta kursledare med bakgrund som bland annat sjuksköterskor och brandmän. Allt enligt HLR-rådets riktlinjer. På utbildningen lär du dig:

  • Medvetandekontroll
  • Andningskontroll
  • Stabilt sidoläge
  • Mun till munandning
  • Bröstkompressioner
  • Larmning
  • Luftvägsstopp


Vem ska gå en utbildning i barn HLR?

Målgruppen för Barn-HLR är alla vuxna personer i samhället som vill lära sig rädda liv. Det gäller alltså både föräldrar och mor- farföräldrar som personer som arbetar inom sjukvård och barnomsorg. Speciellt viktigt kan denna kunskap vara för den som arbetar inom skolan, som fritidspedagog eller som ungdomsledare inom en sportklubb eller fritidsförening. 

Vad händer efter HLR-utbildningen?

Alla deltagare får ett intyg/bevis efter utförd HLR-utbildning. Förhoppningen är självklart att du aldrig ska behöva använda dina kunskaper i praktiken. Osäkerheten kan ibland smyga sig fram med frågor som ”tänk om jag gör fel”, men det är alltid bättre att göra någonting än ingenting alls. Det kan dock vara bra att damma av sina kunskaper då och då och gå en repititionskurs.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨