Presentationsteknik för IT-proffs

Republify, Distans (+2 orter)
Längd
2 dagar
Pris
17 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
17 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 17 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kursen för dig som vill bidra till din egen och ditt företags framgång genom att stärka dina förmågor att presentera och kommunicera effektivt

Varför är kommunikation viktigt?

Den vanligaste orsaken till att projekt misslyckas är dålig kommunikation, otydlighet och missförstånd. Under kursen får du kunskap som gör att du blir säkrare, tydligare och effektivare när du talar inför en grupp och är med på möten. Du lär dig kommunicera och presentera på en jämn, hög nivå och lär dig motivera och bidra ännu mer i ditt team.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

4 juni, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

Grupputbildning, datum och leveransmodell sätts i dialog med beställare

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Varför välja Republify?

Distansutbildningar

Kursledare med branschexpertis

Erbjuder hybridupplägg

Målgrupp

Du som skall gå denna kurs

Denna kurs är för dig som är konsult, ingenjör, tekniker, utvecklare eller specialist som jobbar med IT, i projekt eller uppdrag och som vill bidra till din egen och ditt företags framgång genom att stärka dina förmågor att presentera och kommunicera effektivt.

Kursinnehåll

Efter kursen känner du dig tryggare när du talar inför en grupp. Det du säger får ett större värde för din målgrupp, de lyssnar på dig och det stärker förtroendet för dig och för dina budskap. Du får kunskap om retorik, träna mycket, feedback på vad du kan utveckla, råd hur du kan göra och erfarenhetsutbyte med de andra deltagarna

 • Hur skulle det kännas om du blev mer säker och effektiv i din kommunikation?
 • Vilka resultat och förändringar skulle du kunna uppnå om du blev bättre på att inspirera, motivera och övertyga andra?

Retorik är ingen konst, det är en förmåga som alla kan utveckla och lära sig. Modern retorik bygger på konkreta metoder hur du planerar vad du ska säga, praktiska verktyg hur du framför ditt budskap och modern forskning om kommunikativa hinder som du behöver hantera och framförallt: Träning, träning, träning.

Sju retoriska tekniker för att presentera bättre

 1. Mål­grupp­s­tek­ni­ker

För att nå fram med budskapet ska du utgå från din målgrupps referensramar – inte din! Vidga ditt perspektiv: lär dig att analysera din situation och din mottagare så når du hela vägen fram med ditt budskap.

 1. Ar­gu­men­ta­tio­nens ABC

Om du vill övertyga måste du kunna förstärka ditt budskap med argument och ha en tydlig struktur med relevant information. Lär dig att samla rätt innehåll, fördela det och skapa hållbara argument som bevisar det du påstår och kan accepteras av målgruppen.

 1. Språk­tek­ni­ker

För att effektivisera ditt budskap behöver du engagera mottagarna med ett tydligt och tilltalande språk som engagerar dem. Du får lära dig retorikens språkknep som bidrar till förståelse och förtydligar ditt budskap.

 1. Röst­tek­ni­ker

Vad du säger har stor betydelse – men hur låter du när du framför ditt budskap? Utveckla din röst och stämma med enkla rösttekniker. Med konstpauser, betoningar och variation av röstläget kommer du att göra intryck på mottagarna genom dina uttryck.

 1. Kropps­språks­tek­ni­ker

Av dina uttrycksmedel är kroppsspråk ditt viktigaste redskap för att ge ett trovärdigt intryck – hela 56 % enligt en amerikansk studie. Lär dig kroppshållningar, positionering och gester som du har nytta av när du vill sticka ut eller smälta in.

 1. Po­wer­point­tek­ni­ker

Att använda visuella hjälpmedel och få rätt effekt är en konst. Det kan bli succé eller platt fall. Lär dig att använda powerpointbilder som förstärker och förtydligar ditt budskap.

 1. Men­ta­la stra­te­gi­er

Att våga, vilja och kunna är tre nycklar för att du ska utveckla din kommunikativa förmåga. Lär dig mentala strategier för att bli en framgångsrik kommunikatör när du möter din publik.

Mål­grupp

 • Du som har ansvar för vissa områden, mål och arbetsuppgifter där du ska motivera andra som också behöver bidra med sin tid och kompetens.
 • Du som vill känna dig säkrare när alla tittar på dig och trygg i hur du ska presentera.
 • Du som behöver få andra att förstå och acceptera dina idéer, förslag eller beslut.
 • Du som vill sälja in dig själv och din kompetens vid intervjuer med kunder.
 • Du som behöver förklara beslut eller ”negativa” nyheter för gruppen eller beställare.
 • Du som behöver fler verktyg för att anpassa dina presentationer till olika målgrupper.

Mål

Under kursen får du kunskap om retorikens metoder så du kan planera presentationer effektivt. Du lär dig ta fram ett tydligt syfte, anpassa budskap och argument efter målgrupp och använda en talstruktur som gör det enklare för mottagarna att följa med och förstå värdet av ditt budskap. Du tränar på framförandeteknik och lär dig att agera framför en grupp och äga ”scenen”. Du lär dig använda ditt kroppsspråk och din röst för att engagera och förstärka det du säger. Du kommer att känna dig tryggare och mer närvarande vilket gör dig mer intressant att lyssna på och därmed mer övertygande i ditt budskap.

Under kursen ges du möjlighet att någon filmar din slutpresentation med din mobil. Du kan i lugn och ro efter utbildningen gå igenom framförandet och iaktta framsteg och förbättringar. Inspelningen är helt frivillig och sker endast om deltagaren så önskar.

För­kun­ska­per

Inga speciella förkunskaper. Däremot är det bra om du funderar på situationer ”riktiga case” som du vill träna på under utbildningen.

Kurs­in­ne­håll: 

 • Effektiv förberedelse som stärker dig
 • Disponera din presentation – vad vill du uppnå?
 • Anpassa syfte och budskap efter målgrupp
 • Att tala så andra lyssnar – val av språkbruk
 • Bli medveten om de signaler du sänder ut
 • Sätt att bli engagerad och skapa engagemang
 • Fängslande inledningar och starka avslutningar
 • Kroppsspråk som förstärker ditt budskap
 • Så bemöter du kritiska frågor och motargument
 • Utveckla din röst och utstrålning för att engagera
 • Så omvandlar du nervositet till positiv anspänning
 • Att presentera för ledning, marknad och verksamhet
 • Bildspråk och Power Point som förenklar och förstärker

Kursledare

Utbildningen genomförs i samarbete med Kronkvist Kommunikation

Examen, diplom m.m.

Du som deltagare erhåller kursintyg efter genomförd utbildning

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Presentationsteknik för IT-proffs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Republify
Heurlins Plats 1A
413 01 Göteborg

Republify har över 20 års erfarenhet av utbildning riktad mot yrkesverksamma inom såväl privat som offentlig sektor. Vårt fokus ligger inom Cybersäkerhet, ledarskap, kommunikation och IT-utbildningar för tekniker och systemutvecklare. Att arbeta med oss innebär alltid snabb återkoppling och utbildningsinsatser...

Läs mer om Republify och visa alla utbildningar.

Highlights