Akustik inom samhällsbyggnad, 50 yh-poäng

Kunskapsgruppen, Distans
Längd
20 veckor
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
20 veckor
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Akustik inom samhällsbyggnad, 50 yh-poäng

Lär dig förstå akustik!

Akustik och ljudmiljöer är mycket viktiga för att skapa hälsosamma miljöer. Med denna kurs fördjupar du dina kunskaper inom akustik för ditt yrkesområde! Kursen passar för dig som arbetar inom bygg, VVS eller arkitektur.

Vi fokuserar på att stärka din förmåga att samordna och utföra riskanalyser enligt gällande regelverk. Du får verktygen för att skapa hälsosamma och hållbara miljöer.
Kursen går igenom akustikens principer samt de regelverk och arbetsmetoder som styr detta område. Du får arbeta med praktiska uppgifter som du kan använda i din yrkesroll och göra verklig skillnad för både människor och miljö.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

 • Korta YH-utbildningar
 • Distans

Varför välja Kunskapsgruppen?

98% rekommenderar

Finns i 28 städer och online

Centralt läge

Behörighet

Grundläggande gymnasiebehörighet samt 1 års relevant yrkeserfarenhet på minst heltid inom byggsektorn genom arbete med montage, snickeri, VVS eller inom byggprojektering/arkitektur.

Kursinnehåll

Kursen ger dig en förståelse för grundläggande akustik, samhällsbuller och dess påverkan på hälsa. Utforska lagar och regler, inklusive arbetsmiljölagen och miljöbalken, samt lär dig om cirkulärt samhällsbyggande. Du lär dig om kontrollmätningar, samordning av byggprojekt och teknisk utrustning för att förbättra akustiken.

Du får lära dig: 

 • Grundläggande akustik, ljud och buller
 • Samhällsbuller och hälsa
 • Arbetsmiljölagen gällande buller
 • Miljöbalken och Boverkets byggregler (BBR, PBL och PBF)
 • Cirkulärt samhällsbyggande
 • Rumsakustik
 • Byggnads- och installationsakustik
 • Kontrollmätningar, dokumentation och besiktningar
 • Samordning av byggprojekt
 • Teknisk utrustning för att förbättra akustik
 • Teknisk dokumentation

Upplägg

Kursen är flexibel och går på distans och halvtid för att du ska kunna kombinera dina studier med arbete. Undervisningen äger rum en heldag varannan vecka via Microsoft Teams. Föreläsningarna spelas in för att du ska kunna ta del av materialet när det passar dig. Under kursens gång får du ta del av gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter.

Du får också praktiska uppgifter kopplade till akustik inom samhällsbyggnad. Vi erbjuder också frivilliga handledningstillfällen kontinuerligt under kursen för att ge dig stöd, fördjupning och möjlighet till reflektion. 

Examen, diplom m.m.

Kursen leder till utbildningsbevis.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Akustik inom samhällsbyggnad, 50 yh-poäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Vi erbjuder utbildningar inom bland annat ledarskap, ekonomi, data, administration och kommunikation. Målet när vi startade Kunskapsgruppen var att göra utbildningar i toppklass till sådana som är som oss; vetgiriga – men inte fullärda. Vi vill göra det enkelt att...

Läs mer om Kunskapsgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights