Social commerce

IHM Korta YH, Distans
Längd
18 veckor
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
18 veckor
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

IHM Korta YH

Social Commerce är den del av e-handeln som kretsar kring försäljning via sociala medier och innebär att konsumenter utan att lämna plattformen kan göra sina inköp via t ex live-shopping. Det har blivit en effektiv möjlighet för företag att skapa en känsla av gemenskap med sina kunder och samtidigt erbjuda en personlig och engagerande köpupplevelse. Social Commerce har med andra ord öppnat upp för ett helt nytt sätt att göra affärer på och spås växa tre gånger så snabbt som traditionell e-handel de närmsta åren.

Mycket pekar på att användningen av sociala kanaler för marknadsföring och försäljning kommer att segla upp och bli den viktigaste strategin för att förvärva och behålla kunder framöver. Många företag saknar dock kompetens för att navigera rätt i detta komplexa, digitala ekosystem där varumärken, kreatörer, influencers och konsumenter samskapar en helhetsupplevelse. Varumärken som förstår innebörden av detta och har förmågan att i realtid interagera med kunden på ett personligt och transparent sätt kan uppnå långsiktiga konkurrensfördelar.

Kundupplevelsen inom social handel är central eftersom den representerar ditt varumärke. Den här utbildningen tillgodoser behovet kring alla de delar som krävs för att professionellt och framgångsrikt kommunicera med kund, bygga förtroende, inspirera till köp samt skapa lojalitet i sociala kanaler. 

Utbildningen Social Commerce stärker din yrkeskompetens inom digital marknadsföring och försäljning och ger fördjupad kompetens inom influencer marketing och social shopping.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 oktober, 2024

 • Korta YH-utbildningar
 • Distans

Kursinnehåll

KURSER

Social media shopping & live shopping

Social media & influencer marketing

KURSUPPLÄGG

Flexibelt upplägg 

 • Förinspelade teorilektioner
 • Digitala workshops och handledning med lärare
 • Interaktion och dialog med andra deltagare
 • Handledning av lärare
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Fördjupningsmaterial
 • Quiz för att testa dina kunskaper
 • Möjlighet till individuell studietakt

Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Så ansöker du

BEHÖRIGHET

 • Grundläggande behörighet:lägst godkänt betyg i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.
 • Minst två års arbetslivserfarenhetpå heltid (deltid omräknas till heltid) inom marknadsföring, försäljning och/eller kommunikation inom handel.

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

 • Gymnasiebetyg
 • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Social commerce, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Korta YH
Fabriksgatan 25
41250

Hitta din korta YH utbildning på IHM Yrkeshögskola!

När du läser en kort YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma...

Läs mer om IHM Korta YH och visa alla utbildningar.

Highlights