Att leda och driva digitala innovationsprojekt

IDG Academy , i Stockholm (+2 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Lär dig leda och driva digitala innovationsprojekt

Den här kursen ger konkreta insikter i praktiska modeller för att driva digitala innovationsprojekt. Kursen tar höjd i att följa en väletablerad modell för innovationsprocesser och hur digitala innovationer kan skapas genom ett kvalitetssäkrat arbetsflöde. Den består av en praktisk steg-för-steg-modell för att utveckla innovativa digitalieringskoncept från marknadsbehov till uppskalning och integrerar kunskap om både i etablerade teorier och praktiska tillämpningar. Kursen kan läsas fristående eller tillsammans med kursen ”Innovationsledning för digitaliseringsledare” och leder efter två avslutade kurser till att bli ”diplomerad innovationsledare” av IDG Academy.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som har rollen utvecklingsansvarig, affärsutvecklare, verksamhetsutvecklare, produktutvecklare, innovationsledare, projektledare eller konsult – och som vill veta hur man bäst leder innovation och utveckling av nya digitaliseringskoncept.

Kursledare

Håkan Ozan är Head of Innovation Services på KPMG och har över 10 års erfarenhet inom innovationsledning.

Han sitter som expert i ISO:s tekniska kommitté för en global standard för innovationsledningssystem och har tidigare varit chef för IT-forskningscenter vid Uppsala universitet, chef för ett svenskt ICT-forskningsinstitut och tillbringat 5 år som Innovation Manager för Sverige vid ett av det stora IT-konsultbolagen.

Håkan är en uppskattad gästföreläsare och en aktiv medlem i branschorganisationen Innovationsledarna och i ISPIM’s specialgruppTeaching Innovation.

Du lär dig

  • En helhetssyn på att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer.
  • Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet.
  • Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kreativa och relevanta idéer som möjligt.
  • Format och modeller för att validera, värdera och prioritera innovativa idéer ur ett portföljperspektiv.
  • Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt.
  • Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing, med mera.
  • Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda och driva digitala innovationsprojekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IDG Academy
Magnus Ladulåsgatan 65
10678

Att ständigt vidareutbilda dig i din yrkesroll är en av de smartaste investeringarna du kan göra för både din arbetsgivare och din egen karriär. IDG Academy erbjuder fördjupande, nyskapande och mycket uppskattade utbildningar och diplomeringar som hjälper dig att utvecklas och ligga i framkant...

Läs mer om IDG Academy och visa alla utbildningar.

Highlights